Att "släppa taget"...

... är ett uttryck som jag ofta slänger mig med.

Å rätt ofta så råkar jag ut för människor som tror att det betyder typ "skit i allt"... å jag behöver kanske ta mig en funderare på att hitta ett annat ord för vad jag menar.


Jag kan ju kanske göra något för att slippa känna mig missförstådd... för visst kan jag förstå att det kan vara problem med att tolka in termer som... ansvar... att gå till handling... och liknande i en term som "släppa taget" *L*.

Det är inte alla människor som vet vad sinnesrobönen är t.ex. *L*

"Gud ge mig sinnesro,
att acceptera det jag inte kan förändra.
Mod att förändra det jag kan,
och förstånd att inse skillnaden.

Å egentligen så är det ju det närmsta jag kan komma när det gäller att förklara vad jag menar med "släpp taget".

Vet att jag använt mig av väldigt konstiga uttryck för att förklara grejer ibland... ta det här med "flummigt"... hur jag beskrev VågaVa:s verksamhet med det ordet... klart att det kan missförstås *L*... det är inte alla som beskriver seriöst nyskapande på det sättet *L*... å efter att ha kämpat på i min förhoppning om att kunna förklara vår verksamhet genom att beskriva den som flummig har jag nu äntligen istället börjat säga seriös... å inte alls känns mig missförstådd längre *L*... jag fick helt enkelt "släppa taget" om att göra om ett välkänt begrepp till något som jag ville att det skulle betyda... och istället använda mig av det svenska språket för att få sagt det jag ville... å det funkade *L*.

Kommentarer :

#1: ingalill

HA HA... Åh, vad det känns igen. det här m ord är en flummig fråga. äntligen en som sätter ord på det jag möter då och då.. missförstådd pga ordförrådet som behöver utvecklas. men det är allt lustigt hur man uttrycker sig ibland och inom sig vet man vad man menar. men budskapet man har tar underlig form där man undrar var man får allt ifrån. hi ..ingalill

skriven
#2: peter

Underbart att höra att jag slipper vara ensam om detta också L... det är mycket att lära sig när man tar klivet in i den riktiga verkligheten L.

(((kram)))

peter

skriven
#3: Jazzylicious

Imorgonkväll ska vi ha födelsedagsmiddag och vi ska spela sanning eller konsekvens. Sanningsfrågor går ut på att besvara parfrågor. Och konsekvens ska vara roliga saker man utför som får oss andra deltagare att nästan kissa på oss :)



har du tips på någon rolig konsekvens?

Var då med och tipsa om den i min blogg.

Den roligaste tipsaren vinner och kommer att få en länk i min blogg till sin egen blogg.



Enkelt och kul!

var gärna med :)



fin blogg föresten!

skriven
#4: peter

Tack för komplimangen... jag har ju inte hunnit bli en så proffsig och van bloggare som dig än... men med lite övning så ska jag nog lära mig L

skriven
#5: ingalill

släppa taget.. var nåt som jag uppfattade som provocerande i början av drogfriheten. det var väl när jag kunde ana betydelsen.. ge upp, sluta kämpa. åh, vad det kändes jobbigt. för även om jag ville vara drogfri så var egenviljan den största smärta som gjorde sig påmind JÄMT. jag ville ha det på mitt sätt. ok, sen använde jag uttrycket till att skydda mig bakom när det var nåt jag inte ville göra eller ta ansvar för. snacka om att det tar tid att se det sjuk i sig. idag använder jag uttrycket till att stanna upp. granska mina handlingar och se efter ifall jag försöker förändra det jag inte kan. ofta är det så och jag får ge mig. kapitulera och börja om. det är befriande när det händer. jag mår bäst i att göra rätt saker bara för idag. och det får jag se över, ibland flera ggr om dagen. men jag ger inte upp. jag håller på att lära mig ett nytt sätt att leva, tack vare er som går före. så stort tack till dig! kram kram ingalill

skriven
#6: peter

Tack till OSS... det är VI som gör det möjligt... TILLSAMMANS L.

(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :