Drogsug...

... känner jag till.

Det var ett bra tag sedan jag hade något drogsug... flera år sedan faktiskt... men jag vet hur det känns och jag skulle inte bli förvånad om jag blev sugen på droger... det hör ju till... jag är ju narkoman och det naturligaste tillståndet för en narkoman är ju faktiskt att han är påtänd eller sugen på att tända på... så visst är det flippat att inte ha några drogsug... på gott och ont... för jag har en listig sjukdom... listig, stark och falsk... den lurar mig på massa andra sätt... och ser jag inte det så kommer mina drogsug tillbaka... mitt vapen mot mitt beroende är att tillfriskna... och det har jag valt att göra med ett program för tillfrisknande... ett 12-stegsprogram... funkar alldeles utmärkt märker jag... för jag känner ju inget drogsug idag heller... skönt.

Röksug kan jag däremot känna lite då och då... och tro det eller ej... jag gillar mina röksug...


... och jag har fortfarande massor av tobak hemma... frysen full faktiskt...

... men jag röker inte... för det har jag lärt mig sedan alla dessa år som jag kunde känna av mina drogsug... att jag blir inte påtänd av ett drogsug... jag behöver inte peta i mig droger bara för att jag är sugen på det... och att vara röksugen är väl inte så konstigt... jag är ju en rökare... visserligen en rökfri rökare men trots allt en rökare... precis som jag är en drogfri knarkare.

Och jag gillar att vara en drogfri knarkare... och en rökfri rökare... och att jag är tacksam för mina röksug är för att de påminner mig om att jag har ett val... ja tack eller nej tack... svårare än så är det ju faktiskt inte... personligen så tror jag att det är min sjukdom (beroendet) som vill krångla till det för mig... säga åt mig att det inte går... man kan inte bara lägga av med ciggen... att sluta med nikotin är ju bevisat svårare än både kokain och heroin kan jag läsa mig till... jag kan lära mig att jag behöver hjälp i form av... tuggummi (jag hatar fan att tugga tuggummi)... plåster (kan ju vara bra om jag blöder tycker jag)... ja all möjlig skit vill någon (undrar vem?) att jag ska peta i mig för att kunna sluta röka... jag kan också få rådgivning... hypnos... nålar istuckna på "rätt" ställe... ja det är fan en hel djungel av "hjälp" för att jag ska kunna klara av att sluta röka.

Jag tyckte att det var för krångligt... så jag struntade i att sluta röka... jag blev istället en rökfri rökare... ni vet en sån som väntar 5 minuter till innan han tänder sin första cigg (idag har dessa minuter blivit 7 månader... 9 dagar... 12 timmar... och 27 minuter)... och vet ni vad... visa dagar "glömmer" jag bort att jag är rökfri... känner inga röksug heller... och då får jag påminna mig om att jag är en rökare så att jag inte glömmer bort det... för då finns det en risk att jag börjar "feströka"... och jag vet ju att jag inte är någon feströkare *L*.

Nä jag fixar inte att krångla till det... jag höll på att bli snusare istället för rökare... köpte en dosa snus eftersom jag inte hade några hjälpmedel till hands... för helt ärligt så var min första plan att ta till ALLT... tuggummi... plåster... snus... ja precis ALLT... och jag är sååååå tacksam för att jag slapp lura mig själv på det viset... min lilla hjärncell sa åt mig att skita i att peta i mig den där första snusen... den dosan har jag också kvar här hemma... oöppnad.

Nä... jag är inte styrd av mina röksug eller drogsug... att ha sug innebär inte att jag måste röka eller peta i mig droger... och skulle mitt sug få mig att gå till handling så inte fan vill jag väl ha subsitut... tuggummi... plåster och sån skit... nä fan... då röker jag hellre en fet cigarr... jag klarar inte av att krångla till det för mycket... ja tack och nej tack fixar jag... allt eller inget... hade jag klarat av att droga mig kontrollerat så hade jag ju inte haft några drogproblem... det är ju inte själva drogerna som är problemet för mig... nä det är ju hur jag använder mig av dem... och jag klarar inte av att kontrollera mitt intag av droger... jag skulle aldrig fixa subutex eller metadon... nä jag är ju narkoman... och har en sjukdom som vill att jag ska peta i mig droger... tills att jag tappar kontrollen... så jag känner mig maktlös och mitt liv blir ohanterligt... igen.

Nä jag har inte råd att krångla till det... och varje gång jag lyckas med att göra det... ja då blir jag röksugen... eller drogsugen... ja min sjukdom är verkligen... listig, stark och falsk.

Jag slutade inte att kämpa... jag gav upp...

Kommentarer :

#1: Eva T

Hej Min Vän !

Tack för ett strålande inlägg. En jäkla massa ord, dvs Peter.

Men jag gillade Ja tack eller nej tack. Allt eller inget. För det är ju så det är, i alla fall för mig också.

Kram

skriven
#2: peter

Ja vi får akta oss för att krångla till det... tar vi inga droger blir vi inte påtända... svårare än så behöver det inte vara...



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :