Mitt hus förfaller...

... allt mer och mer.
.
Nu menar jag inte att det håller på att rasa ihop utan mer att det har varit lite si och så med min städning den senaste tiden... och med den senaste tiden så menar jag en ganska lång tid... det är väldigt länge sedan jag drog igång en storstädning hemma hos mig... kommer inte ens ihåg när det skedde senast... möjligtvis så röjde jag upp lite på våren 2011... eller något sådant... så jag kan definitivt inte skylla på att jag varit lite sjuk ett tag.
.
jag har väl dragit fram med min dammsugare lite då och då (även om jag måste erkänna att även det var ett litet tag sedan nu) och det blir ju inte så stökigt eftersom jag för det mesta bor själv i mitt hus... men när jag idag packade upp de delar av min packning från Indien som legat och skräpat sedan jag kom hem så var jag tvungen att erkänna mitt problem... för det är ett problem för mig... jag tycker om när det är städat, fint och luktar såpa i mitt hus... och så ser min verklighet inte ut just nu.
.
Jag hann inte ens resa mina trädgårdsmöbler efter de blåst omkull innan snön kom.
.
Det är inte så att jag går omkring och har konstant ångest för att jag inte har städat... långt ifrån... men jag vill genom att skriva här göra mig själv uppmärksammad på att det kan vara läge för en ny "15 minuter om dagen" insats... för om jag bara tar lite i taget så kommer snart mitt hus att glänsa igen... jag kommer att börja lugnt och sedan lugna ner mig lite till... för ju mindre jag gör dessto mer får jag gjort... det är min sanning.
.
Trädgårdsmöblerna på bilden ovan ligger ganska bra där de ligger... för det är nu snart vår och då behöver jag ju bara resa på dem för för att bli färdig med den biten... och det tar ju inte med än en minut... vilket ger mig 14 minuter att skölja av vinterns och höstens smuts från dem... det är gott om tid för just den uppgiften... idag fick det som sagt räcka med att få ordning på Indienpackningen... jag sitter nöjd.

Kommentarer :

#1: Charlotta

Att göra den där 15 minutaren om dagen är inte alls fel :) det hinner aldrig bli stökigt, så när fredagen kommer med stora städ dagen här så är det bara att svabba av lite lätt för det blir aldrig mer och det tar ca 15 minuter :)) Den är jag tacksam för! Tack för att du delar med dig och även om du inte lyckats följa det själv så funkar det verkligen :)... Hoppas du mår toppen snart vännen! Kramar

skriven
#2: peter

Du ger mig hopp... för visst vet jag också att det funkar... och att mitt liv kommer att bli betydligt enklare... och det kan ju vara bra nu när jag säkert mår hur bra som helst om ett litet tag igen.



kram

peter



ps. och vet du vad... jag fixade 15 minuter idag också ;-) ds.

skriven

Kommentera inlägget här :