Att leva drogfritt...

... är egentligen rätt enkelt.
.
Det enda som krävs för att jag ska fortsätta att leva ett drogfritt liv är ju att jag inte petar i mig den där första... och det låter väl inte så svårt... eller hur?
.
Då kan man ju inte låta bli att undra varför inte fler narkomaner och alkolister väljer att leva drogfritt... jag menar om det nu är så enkelt... men visst är det väl som så att det är just det enkla som kan bli hur krångligt som helst... ta bara det där med att "sluta röka"... egentligen så måste ju jag vara helt "dum i huvudet" som inte tog emot all "hjälp" som fanns tillgänglig när jag av en ren slump kom på idén om att bli en rökfri rökare... jag använde mig inte av doktorer... hyptnotisörer... kognetiv beteendeterapi... nikotinplåster... tuggummi... snus... eller någonting av allt det där som finns till hands för människor som vill sluta röka... nä... jag bara struntade i att tända nästa cigg.
.
Det var väl egenligen ungefär samma sak med drogerna... jag slutade att peta i mig sinnesförändrande substanser och blev på köpet drogfri... att jag sen till en början mådde... skit... är en helt annan sak... men så är det ju... att börja leva drogfritt är ju samtidigt så mycket mer än att sluta peta i mig droger... drogerna var ju "bara" ett symtom på vad som var mitt problem... de hade ju tvärtom istället varit "lösningen" på mina problem... nämligen att göra allt som stod i min makt för att slippa umgås med mig själv... eller rättare sagt slippa se sanningen om vem jag med hjälp av drogerna hade förvandlat mig själv till... och det kan jag väl förstå... vem vill gå omkring och vara rädd för allt och alla... alltid.
.
Det kan verka väldigt krångligt att bli drogfri... men egentligen är det rätt enkelt.
.
Att bli drogfri är enkelt... det är bara att sluta peta i sig droger... sanningen är att om du inte dricker sprit blir du inte full... och om du inte knarkar så blir du inte påtänd... rätt enkelt egentligen.
.

Kommentarer :

#1: Anonym

fin bild

skriven
#2: peter

Indisk elstolpe ;-)... från Delhi.



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :