Ett handikapp

... kan se ut på många olika sätt.

Vissa sorters handikapp är väldigt tydliga... när jag ser en...


... rullstol... så förstår jag att det kan vara svårt för dess ägare att...


... gå i trappor.

Det är logiskt och lätt för mig att fatta.

Sen finns det andra handikapp som jag inte fattar... oftast för att de inte syns... på utsidan.
Å det kan ibland vara svårt för mig att förstå att det som finns på insidan inte alltid syns på utsidan... kommer att tänka på ett uttryck som jag hört... har ni hört talas om...


... tomtar på loftet?

Vad som menas med det är väl ungefär att man kan uppleva en verklighet som bara finns i ens eget huvud... som inte syns från utsidan.

Å jag tänker vidare... har vi egentligen inte alla lite "tomtar på loftet" mellan varven... för personligen har jag inte dugg problem att erkänna det hos mig själv... jag får liksom jobba på daglig basis för att få bort en hel del av dessa tomtar som kan bygga bo i mitt huvud... i mina fantasier... då och sen... å alltid inne i mitt huvud.

Fan det kanske inte är ett handikapp att ha tomtar på loftet... även om det kan kännas så ibland... för det ska jag säga er... att det kan dyka upp fantasier i mitt huvud som gör mig själv mörkrädd... hoppsan... det kanske betyder att jag är handikappad trots allt?

Min verklighet... din verklighet... vår verklighet... hur många verkligheter är det?

Kommentarer :

#1: Elvira

tsss..läsningen här börjar bli lite som ett IQ-test..

=)

Dina betyg igår fattade jag inte alls, å så försökte jag ge mig in i uträkningen, över hur många "verkligheter" det finns...huhh..

Tror att det finns lika många verkligheter som "observatörer"?

Säg att det är rätt..?pleeeeaseSuck, har stort bekräftelsebehov idag tror jag..ler



Att ha tomtar på loftet är nog ganska befriande ändå, iallafall en lite hustomte typ..så länge de inte lägger sig i och sabbar i det vanliga livet så...

Kram kram



Förresten, svaret på din fråga "hos mig" igår, är fonder, och EU, inget klart..men på G.

Sen får man ju ta betalt för tjänster..Blir ju lite enklare då

Håll alla tummar!

skriven
#2: Kicki

Ja du Peter...d handikapp som e svårast att ta till sig e väl d som inte syns...mitt e ju min jäkla värk i nacke, armar å ben...får ibland kommentarer om att jag ser så pigg å fräsch ut...visst...hade jag mått dåligt så hade jag antagligen inte gått ut bland folk men d fattar inte d...har oxxå i min närhet en liten tjej på 16 år med fyra olika diagnoser...men d e inget man märker om man inte känner henne väl...tyvärr så har hennes stora intresse blivit att droga sig men allt hon kommer över...just nu har jag pratat med henne å hon e på väg bort från oss...hon testades positivt igår igen...så nu e d polisen som får hjälpa oss att få hem henne igen...denna underbara lilla tjej som vi försöker hjälpa på alla sätt å vis men d e svårt...hon älskar att fly verkligheten som hon säger...fly bort från krav å människor som hon tycker förpestar hennes liv, pga att vi bryr oss...

skriven
#3: peter

Rätt eller fel är ju inget som jag vet något om... jag som trodde att det var ni som hade facit L... en sak är vi i alla fall överens om... å det är att jag också tror att det finns lika många verkligheter som observatörer... kanske en till... jag är inte riktigt säker L... men det skulle i så fall vara den "riktiga" verkligheten.

Det där med bekräftelsebehovet är jag bekant med L... det brukar lösa sig när jag lägger focus på att bekräfta andra människor... som nu när jag svarar dig L.

Håller alla tummar jag har... å jag är övertygad om att det fixar sig på nåt sätt.



Det är lite dit jag vill komma med mitt inlägg... att det finns så mycket som inte syns men som är... i detta fallet din verklighet... att gå omkring med värk hade gjort mig... arg... jag fixar inte riktigt att ha ont eller att vara sjuk... jag blir bara förbannad.



Å visst är det jobbigt att känna den maktlöshet som du med all säkerhet känner när det gäller tjejen... så länge hon inte vill ta emot någon hjälp så funkar det ju inte... ingen annan än hon själv kan ta det beslutet åt henne... mitt råd till dig är vad vi kallar för "tuff kärlek"... hon behöver ta konsekvenserna för sina val när det gäller drogerna... å "tuff kärlek" är precis som det låter... tufft... klart att hon tycker att det är jättejobbigt när någon bryr sig... en konstig paradox som verkar drabba oss missbrukare... å inget som du ska ta personligt...hon är bara 16 år och gillar effekten som drogerna ger henne... klart att hon tycker det är jobbigt när någon vill att han ska sluta med dem... att droga sig är ungefär som att pissa på sig... först blir det varmt... å sen blir det kallt.



Du får gärna höra av dig till mig om detta problem privat (för detta är vad jag jobbar med) på min mail... [email protected]



(((kram)))

peter



(((kram)))

peter





skriven
#4: naken Snigel

Jag tror att det finns lika många tomtar på loftet som det finns "tomtehus"....Men alla tomtar talar inte samma språk, det handlar om kommunikation;))...att kunna berätta vilka tomtar man har och ha förståelse för att alla ser lika olika ut på insidan som på utsidan;)

skriven
#5: peter

Jag tror... har du märkt hur jävla mycket jag "tror" L... jaja... tro betyder ju faktiskt att jag inte vet.



I vilket fall som helst så tror jag att det finna ett gemensamt språk som vi kan använda oss av för att förstå oss på "tomtarna"... och det är genom att lära oss sätta namn på våra känslor... för rädd... ledsen, glad och alla möjliga känslor (det finns ju hur mycket nyanser som helst så det är ett rikt språk) som vi känner... känns ju likadant för oss alla... förståelsen behövs för att förstå att vi reagerar lite olika på samma saker... men känslorna är desamma.



(((kram)))

peter

skriven
#6: Kicki

TACK Peter, jag gör d...

skriven
#7: peter

(((kram)))

peter

skriven
#8: naken Snigel

Exakt, kommunikation;))



Kram

skriven
#9: peter

viktiga grejor...

(((kram)))

peter

skriven
#10: naken Snigel

viktigaste av allt!..typ;)

skriven
#11: peter

precis L...



(((kram)))

peter

skriven
#12: naken Snigel

typ lösningen;)

skriven
#13: peter

Ja för mig är det lösningen... trodde att jag var ensamast i världen innan jag hittade detta språket.



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :