Relationer...

... är något som både skrämmer och lockar mig.

Drömmen om att dela allting med någon i en relation lockar mig... minst lika mycket som det skrämmer mig att släppa in någon i mitt innersta hjärta helt och hållet... att våga vara naken ända in i benet... men samtidigt så vill jag inte ha mindre... allt eller inget... och det är att ställa stora krav... på mig själv.

Inte en gång till vill jag uppleva en klump i magen när jag åker hem... en klump av osäkerhet över att räcka till... byggd av rädsla för att bli övergiven... när jag tänker på den klumpen och riktigt lockar fram känslan så lockar mig singellivet betydligt mer än tvåsamheten... för då känner jag att jag slipper att känna på den känslan.

Vad kan då jag göra för att få uppleva min dröm om en relation som berikar inte bara mitt liv utan även min tilltänkta partner?

Rätt mycket tror jag... det första jag behöver göra är att fatta ett beslut som jag kan gå till handling på... här och nu... för mig handlar det lite om att staka ut en rikning... lite av att bestämma mig för hur min dröm ser ut... konkret... vad är det jag önskar mig i en relation... vad är viktigt för mig?

Jag kan ju alltid skriva en önskelista... vad önskar jag mig... ärlighet... tillit... omtanke... respekt... åtrå... ödmjukhet... kärleksfull... o.s.v... denna lista kan jag göra hur låååååång som helst... sen är det ju bara att gå till handling... att bli det jag önskar mig *L*... göra mig själv till den person jag vill vara... och om jag nu vill bli den jag drömmer om att vara så finns det ingen genväg... tro mig jag har verkligen försökt att ta genvägar i mina relationer... och vill jag ha en fungerande relation i mitt liv så måste jag börja med relationen till mig själv.

Tack och lov så har jag ju ett väl fungerande program som jag kan använda mig av i alla mina angelägenheter... och med hjälp av detta program så vågar jag se mitt problem (steg 1)... be om hjälp (steg 2)... och gå till handling (steg 3).

Att acceptera mig själv som den jag är idag är grunden till en förändring... och absolut nödvändigt för att förvandlas till den jag vill bli... med hjälp av min lista så kan jag nu börja behandla min omgivning som den jag vill bli... ärligt... visa tillit... omtanke... respekt... ja det där med åtrå kan jag ju vänta lite med *L* (konstigt nog så har just den biten inte varit några som helst problem när jag praktiserat mina genvägar)... men fan jag bara vägrar ta bort det från min dröm *L*... jaja... men jag kan fortsätta med att vara ödmjuk och kärleksfull... och allt annat jag önskar mig...

... jag är övertygad om att lyckas jag med att ge detta till min omgivning så har livet ordnat det så att jag utan att fatta hur det gick till en vacker dag vaknar och kan känna att jag gett det till mig själv också... å den dagen... ja då ska ni akta er... för då är jag på gång... för då har jag lärt mitt hjärta att gåvan är att ge... och då är det ju dax... att praktisera detta i en relation.

Oj då... jag märker att jag har en hel del funderingar runt detta med relationer... det är nog mina drömmar som pockar på... kanske... jaja... det visar väl sig...

... kan det vara så enkelt att rädsla är att ta... och att kärlek är att ge?

Kommentarer :

#1: Elvira

Är långt ifrån expert på ämnet..men faktiskt, tror nog åxå att det kan vara så ..enkelt..

Märkligt egentligen att något så enkelt då, kan bli sååå svårt..

Gillar tanken dock..en sån som fastnar..

kram kram

skriven
#2: peter

Är det inte som så att det är just det enkla som är såååå svårt L.



(((kram)))

peter

skriven
#3: Henrik

Gör det enkelt, heter det ju. Men om det vore så enkelt så skulle det ju fungera att bara säga: Sluta knarka!



Men du fick verkligen till det där med att det är när vi ger som vi får. Och det vi ger får vi. Åtrå är väl helt okej att uttrycka om jag gör det med respekt och ödmjukhet. Det är min erfarenhet iaf.



Tycker allt att du är något av en expert, jag lär mig mycket. Sen är kunskap en sak och färdigheter en annan, alltså, det tar tid att vänja sig av med djupt rotade överlevnads-strategier. Hur dåligt dom än fungerear.



Men vi är på väg. Jag lär mig iaf något av varje försök jag gör. Jag är idag tacksam till kvinnan som "sårade" mig djupt för några år sedan. Förstår att jag på ett sätt valde att känna mig sårad och övergav mig själv och mitt ansvar.



Idag har jag stort hopp, störst av allt är kärleken.



Kram Henrik

skriven
#4: naken Snigel

Du fattar ju precis;) Det är när man ger, utan att kräva något tillbaka, för det får man om man ger! Men när man börjar villkora kärleken, eller relationen som det går åt skogen. Min erfarenhet i alla fall. jag har väl ett lite motsatt problem, eller vad man kan kalla det. Jag GER allt hela tiden! Och det kan bli jobbigt att ta emot mig såå mycket;))...Men jag jobbar på det. Men jag vill inte bli annorlunda, för då försöker jag vara det jag försökt hela mitt liv. Vara någon för alla som passar dom, men inte mig. det betyder inte att jag ska bete mig illa eller så. Men fan, jag är ju en känslomänniska som älskar lite väl mycket;)



Så, jag kommer väl träffa någon nångång som faktiskt älskar mig för den jag är, inte den dom trodde dom ville ha;)...



Henrik, ja, visst lär man sig massor av dom som faktiskt sårat en;)...



Kram Och ett riktig GOTT NYTT ÅR!

Önskar Snigel Er Alla fina!

skriven
#5: naken Snigel

Och ja, i en relation finns inte plats för kläder;)) Där ska man vara naken! Tänk Er själva, älska med kläderna på, om man drar det hela till sin spets...s



Säg till om jag kladdar för mycket, men jag älskar ju detta ämne ju;))...Flåt!

skriven
#6: naken Snigel

Det blir en "nakenblogg" till Er alla;)

skriven
#7: Henrik

Snigel, du e för goooo! Ändra inget, bara fortsätt växa. Det är en av mina lärdomar att jag måste vara mig själv från början. Inte som så ofta förr, försöka vara som jag tror att hon vill att jag ska vara (underförstått: "jag duger inte")



En fråga till dig Snigel. Är det du på den fina bilden med röd bakgrund?



Ett Gott Nytt Kärleksfullt År Till Alla!



Kram Henrik

skriven
#8: naken Snigel

Om du vill se hur jag ser ut så finns det en bild på mig framifrån, litegrand, måste ta hänsyn till min familj;) Jag är ju väldigt naken, vilket alla inte uppskattar såå mycket, så min blogg är en slags kompromiss med mina nära och kära;)..Men jag finns på bild med min älskade pappa längre ned i bloggen alltså. Förstår du;)



Kram

skriven
#9: peter

Jag har inte slutat knarka eller supa... nä det skulle vara för krångligt för mig... jag har börjat att leva drogfritt en dag i taget... mycket enklare L... den bilden kan jag se i mina tankar... en "sluta" bild har jag svårt att få fram L...



... och jag kan också känna både kärlek och tacksamhet till de kvinnor som jag varit tillsammans med... de har gett mig massor... det är ju ofta i en relation som jag får tillfälle att möta sidor i mig själv som jag gärna vill förneka L... å nä någon "expert" lär jag aldrig bli L... men vaaaaaaanlig det är jag nog allt L... och det känns bra.



Och det är väl klart att för att få en relation att funka så krävs det nog fan att man accepterar varandra precis som dem man är... sanningen gör oss fria... att älska fullt ut... för så är det... den sanna kärleken är störst... tycker i alla fall jag.



Ja naken kan man vara på många sätt L... personligen kan jag tycka att naken med kläder på är väl det som jag är mest rädd för... samtidigt som det är det jag önskar mest...



Gott nytt år till er alla mina fina vänner...



(((kram)))

peter



skriven
#10: naken Snigel

Ja, naken med kläder på är nog det svåraste, för det kräver ju att man är naken INNAN man tar på sig kläderna. Men framför allt att kläderna är självvalda,av sig själv. då blir dom dessutom Vackra;)

Annars går man som Kjesaren;))..med nya kläder!

kram

skriven
#11: naken Snigel

Fan också;) Kjejsare, eller hur stavas det??



GOGR! Hjälp någon?

skriven
#12: peter

Det var ju skitsvårt... Kejsare kanske L... ja du kan ju förstå varför han hade så svårt... eller var det egentligen väldigt lätt att klä sig i kläder som passade honom L... han var ju väldigt påklädd naken L.



(((kram)))

peter

skriven
#13: naken Snigel

Spik! Han litade på vad andra sa åt honom var vackert och klädsamt.;)

skriven
#14: Elvira

Sitter å läser här med ett stort leende, ni är heeeelt underbara..önskar er alla ett helt fantastiskt Nytt År, med eller utan kläder..ler

Love E

skriven
#15: naken Snigel

Här går man naken i striden!....s



Tack ALLA



Och mest peter för att du lånar ut så mycket av din blogg, flåt!..Men Ni är ju så fina ju;)

skriven
#16: peter

Jag är bara glad över att vi är några stycken som har kontakt på min blogg... det är ju hur himla häftigt som helst L



(((kram)))

peter

skriven
#17: Johnny

"Citat" - "Inte en gång till vill jag uppleva en klump i magen när jag åker hem... en klump av osäkerhet över att räcka till... byggd av rädsla för att bli övergiven... när jag tänker på den klumpen och riktigt lockar fram känslan så lockar mig singellivet betydligt mer än tvåsamheten...".



Sådär har jag känt varje gång i alla mina tidigare kärleksrelationer. Huuuuga, vill ALDRIG dit igen ! Tror det handlar om att bli trygg i sig själv. D.v.s ; Nöjd med sitt eget jag,.... som man är.



Tack för trevlig läsning / Kram

skriven
#18: peter

Ja visst är det så... för att kunna slappna av så behöver vi väl tycka om oss själva som de vi är... och då inser vi att vi inte är värda en klump i magen L...



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :