Anhöriga...

... till missbrukare föreläste jag för idag.

Jag blir sååå berörd... ja så till den grad att jag fick "gömma" mig en smula bakom min roll som föreläsare... men jag kan inte gömma mig för mig själv... och det känns i mig... mycket... väldigt mycket.

Nu sitter jag här hemma... det blev rätt sent... å jag tänker på dagen som gått.

Jag fyllde år idag... trodde väl inte att det skulle betyda något direkt... men det gjorde det... dels för att det var så många som grattulerade mig... tack till alla er för att ni tänker på mig... det värmer verkligen.

Men nu när jag sitter här hemma och tänker efter så trillar det ner poletter... jag ser ett samband mellan de olika händelserna som dagen har haft med sig... å det är STORT... som sagt... jag var iväg och föreläste idag för en anhöriggrupp... tack till er som tog emot mig trots att jag symboliserar det som plågar er mest... missbrukaren... och det är verkligen något speciellt att få träffa er... ni är så viktiga för mig... för ni påminner mig om det fantastiska i en annan händelse som jag var med om idag... som i sig är ett mirakel... för ni var inte de enda anhöriga som jag träffat idag... nä mina två äldsta döttrar bjöd mig på lunch... mitt barnbarn var också med... vi skrattade och stojade... trivdes och pratade om ditten och datten... ja vem på den restauranten kunde ana hur jag i mitt missbruk lärde mina barn att de inte kunde lita på mig... hur jag lovade runt och höll väldigt tunnt... hur jag gång på gång gjorde dem besvikna... dessa underbara barn som jag älskar mest av allt.

Jag är inte världens bästa pappa... men jag är den enda pappa de har... tack för att ni har älskat mig när jag inte kunde älska mig själv... det är ett mirakel... och jag är såååååå tacksam att ni finns i mitt liv... å jag ÄLSKAR er av hela mitt hjärta...

Kommentarer :

#1: Elvira

Börjar kännas lite fånigt att komma med idel superlativ..men så sitter jag än en gång med tårar i ögonen framför din blogg.

Helt makalöst,men din kärlek till barnen och ..eller ja, till hela livet, går nästan att ta på!!



Tro jag det, att de älskar dig, hur skulle de kunna låta bli?



Sov så gott, kram kram / Elvira

skriven
#2: peter

Ja jag älskar verkligen livet... inte alla dagar det medges L... men för det mesta... det är väl inte så svårt för oss som har fått en extra chans att leva på riktigt... det är det minsann lång ifrån alla som får... tack till oss som gör det möjligt.



Mina barns kärlek vill jag aldrig ta för givet... den vill jag förtjäna... tack å lov så har mina barn inte så stora krav på mig L.



(((kram)))

peter

skriven
#3: Anonym

det är just det som är: KRAVLÖS KÄRLEK!= REN KÄRLEK!



LOVE

skriven
#4: Anonym

personligen tycker jag inte man förtjänar kärlek, den får man för att någon vill ge den.



;)

skriven
#5: peter

Det var fint sagt tycker jag...mmmmm... känns gott att tänka så L... tack.

(((kram)))

peter

skriven
#6: Eva T

Hej Min Vän !

Å grattis till din födelsedag, var så upptagen med att fylla själv ju så jag glömde din exakta dag.

Men jag visste ju att vi var i omedelbar närhet.

Gud vad du skriver bra, tycker om att läsa det du skriver och det du förmedlar även när jag lyssnar på dig. Fast jag börjar ju bli van, har ju hört dig så mycket t.o.m så mycket att det blivit lite suck å stön , ibland "fniss". Massor av kramar.

skriven
#7: Anonym

Till Eva T;)....Du sätter huvudet på spiken i ditt inlägg;)det är ju när man kan sucka och stöna och fnissa lite som man förstått allt;))



tack du gav mig något idag;)



kram, alla andra med;)

skriven
#8: peter

Tack för att ni läser vad jag skriver... och förstår vad jag menar... det gör ju att det är lättare att fortsätta skriva... å jag tror på skrivandet som en process för att jag ska kunna utvecklas som människa.



Å grattis själv Eva... jag kan ju inte säga att vi är jämngamla här eftersom du är kvinna så det låter jag bli L.



Ni ger mig massor... varje dag... och det är jag djupt tacksam för.



(((kram)))

peter

skriven
#9: Anonym

ja du vän, skrivandet ÄR jag, om jag inte haft det så skulle jag inte överleva, problemet har bara varit att jag inte hittat min form för det, tills nu;).............



ang din diplomati, det är DET som kallas erfarenhet!...asg

skriven
#10: Anonym

oj, nu blev det tokigt!...Jag menade att jag förstår vad du menar med skrivandet....



Gör om, gör rätt, lotta...<3

skriven
#11: peter

Jag gillar ditt talesätt... "gör om, gör rätt"... det är såååååå jävla bra... får mig att våga göra mitt bästa... skulle det bli fel så kan jag ju alltid göra om det... helt underbart.



Tack för din komplimang... erfarenhet är väl det som kommer med åldern L.



(((kram)))

peter

skriven
#12: Anonym

ja, visst ÄR det bra. Och så jävla enkelt rent ut sagt!....Svårare än så är det ju inte;))



Kram

skriven
#13: peter

klockrent...

(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :