Ensam...

... kan kännas fruktansvärt... eller helt jävla underbart.

Ja att detta lilla ord... ensam... kan kännas som att det betyder två helt olika saker för mig.
Det finns känslor som jag är livrädd för i detta ord... känslor av övergivenhet och nattsvart sorg... ett i det närmaste förlamande tillstånd som får mig att krympa ihop i fosterställning.

Å den totala motsattsen... som jag känner nu... lugnet och tryggheten i mig själv... glädjen över att bara få umgås med mig själv en stund... ensam... men ändå i kontakt med livet... en av allt på nåt sätt... en helt ljuvlig känsla av samhörighet.

Idag har jag lite tid att ladda mina batterier för den kommande veckan... sitter här hemma vid köksbordet i min morgonrock... knapprar lite över datorns tangenter... slänger en blick ut genom mitt köksfönster... förvånad ser jag en orre... eller om det heter tjäder... knalla omkring i min trädgård... jag lägger märke till de tjocka benen... å hur totalt orädd den är... nästan så att jag blir rädd för den för den är fan stor... woow... respekten jag kan känna för att få uppleva detta.


Denna fågel är just nu på besök i min trädgård.

Den ser också lite ensam ut... men det verkar som om den väntar på någon... huvudet guppar upp och ner när den lugnt knallar omkring i min trädgård... oj nu händer det något... en katt kommer smygande... men den håller sig på behörigt avstånd... det här är ingen småfågel... respekt.

Ja denna ensamheten som jag känner nu får mig att se och ta del av vad som finns omkring mig... den andra ensamheten som jag kan känna av lite då och då är dess totala motsatts... den får mig att isolera mig och stänga in mig i mitt inre och jag ser inte vad som finns runt omkring mig... jag är istället livrädd för omgivningen och uppfattar den som ett hot.

Nä... nu ska jag fixa mina 15 minuter städning för att sen slänga mig i min soffa... se en film och njuta av mitt eget sällskap...

Kommentarer :

#1: Anonym

Det är en orre;))))....det är just sådana ögonblick av total tillfredställelse som gör att man orkar leva vidare. Om dom så bara är för en minut eller två.

Ensamheten är både min fiende & vän, det är så oerhört jobbigt att vara ensamensam och ensam. Konstigt att samma sak kan vara så svart och vit.

Tack för att du finns!



<3<3<3

skriven
#2: peter

Javisst det finns ögonblick som bara får tiden att stanna... som det med orren (tack för hjälpen att artbestämma denna STORA fågel L)... å ibland tänker jag på ALLA de ögonblick som jag missar för att jag glömmer bort att stanna upp för en sekund... vardagsdramatik finns i vardagen.

Tack till OSS för att VI finns... VI som låter ensamheten bli ett allternativ för oss när VI VÄLJER att vara ensamma... VI som finns där när vi väljer att inte vilja vara ensamma.

(((kram)))

peter

skriven
#3: Lotta

Jag håller med återigen... Jag uppskattar min ensamhet emellanåt,tex ta det lugnt måla lite, läsa en skön bok eller göra vad man själv gillar just då. Men när ensamheten inte är själv vald är det genast svårare,ibland känner man sig ensammast i världen... Som jag gör idag,snyft... Vet ju att alla underbara människor finns ju där,men just idag så nära men ändå så långt borta... Kram kram!

skriven
#4: peter

det ultimata är väl kanske att kunna leva i en tvåsamhet där jag får lite utrymme för mig själv också... en möjlighet att kunna dra mig tillbaka när jag behöver utan att det tas personligt.

(((kram)))

peter

skriven
#5: Lotta

Det är ju en av de viktigaste sakerna Peeeeeeeeeeter! DEtär så jag tolkar det vi pratade om,man får inte tappa bort sig själv... Man ska ändå göra det man tycker om att göra med eller utan partner... Tror att jag känner mig lite ensam emellanåt för att jag inte gjorde så i mitt gamla förhållande... Hmmm,vad tycker en Lotta om att göra??? Vadå,liksom jag gillar att göra massor av saker,bara att komma på vad det kan vara är ju lite spännande,hihihi.

Kram kram

skriven
#6: peter

Ja vi får ju inte låta en relation vara orsak till att vi låter bli att utvecklas som individer... det har jag själv använt mig av... till en början kändes det ju helt okej... men efter ett tag så hade jag ju inget eget liv.

(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :