Glad...

... känner jag min nu när jag sitter här och summerar dagen... glad och nöjd.

Vi sprang på en kille som gick i klassen där vi var lärare förra terminen idag... å han gjorde mig verkligen glad... han hade fixat sina betyg... kommit in på skolan han ville gå på... träffat en tjej... ja han levde sin dröm han berättade om när vi började i hans klass förra året... och det strålade om honom.

Igår så var vi och hade vår första lektion i vår nya klass... och vi började även denna termin med att prata om drömmarna som vi alla bär på... vad vi vill bli å sånt... och det ska bli roligt att komma tillbaka efter att ha träffat denna kille... med vetskapen om att vi tillsammans kan hjälpa varandra att förverkliga våra drömmar... å att det funkar... tillsammans blir vi starka.

Har precis kommit hem efter att ha föreläst för ett gäng konfirmander och deras föräldrar... och det är med massor av kärlek i mitt hjärta som jag tänker på dessa vackra och värdefulla människor som ger mig så mycket bara genom att lyssna på mig... och jag är glad över att kunna bli påmind om dem genom den fina...


... blomma jag fick i present... tack för att ni får mig att känna mig värdefull.

Jag är också mycket tacksam för att jag inte är ensam om att ha åsikter... det hade ju varit väldigt trist och inte ett endaste dugg utvecklande heller för den delen... tack för att det finns människor som ifrågasätter mig... jag är ju inte perfekt och genom att kunna lyssna på vad andra tycker och tänker får mig att inse att jag också får ha mina åsikter... vilka de nu än är... jag har många gånger kunnat ändra mig och helt bytt åsikt efter en hetsig diskussion... något som många gånger har fått min omgivning att skaka på huvudet... men jag är av övertygelsen att "sanningen" är i ständig förändring och byter gärna åsikt när det känns rätt... som någon klok människa sa... "Jag påstår inte att mitt sätt är rätt sätt, bara att det är mitt sätt"... att sitta kvar i en åsikt och inte kunna ändra mig är helt klart att vara en del av problemet istället för lösningen.

I det specifika fallet så har jag inte ännu ändrat åsikt... men det gör inget... för jag ser att det finns andra sätt att se på saker... som t.ex. livet på livets villkor... å det tycker jag är både insperarande och intressant... och onekligen väldigt berikande.

Jag är väldigt...


... nöjd med mig själv när jag nu äntligen vågar ha egna åsikter...

... rätt eller fel spelar ingen roll... vad som är rätt idag kan ju vara fel imorgon... huvudsaken är ju att jag vågar tro på mina egna åsikter... å... tro... enligt mitt sätt att se det betyder ju faktiskt att... inte veta... och det är stort för mig att våga ha tillit till min egen tro... mycket stort faktiskt.

Idag så somnar jag med ett leende på läpparna... glad över att leva på livets villkor...

Kommentarer :

#1: Flickan

Vilken lycka det är och somna med ett leende på läpparna=)

skriven
#2: peter

Ja verkligen... det är nästan så att jag vill ligga vaken en liten extra stund och bara känna på att somna in... hoppas att jag kan "smitta" dig.

(((kram)))

peter

skriven
#3: Felix, din son aka FelixTM, P-Haze, the man fan

jävligt cute bild asså.. den måste funka bra på mötesplatsen.se :)

skriven
#4: peter

Vill du verkligen ha din pappa hängande på mötesplatsen.se?

När jag ser på dig så kommer jag ihåg hur vacker jag var när jag var ung... du är bäst.

(((kram)))

pappa

skriven

Kommentera inlägget här :