Jag kunde inte sluta...

... efter 15 minuter idag... och jag är helt matt...

... det började försiktigt... eller nja... det var tänkt att jag lugnt och försiktigt skulle...


... klippa av ett par gardiner som var lite för långa...

... kan säga att saxen på bilden ligger där lite "för syns skull"... jag rev av dem... snabbt... jag hade sett det någonstans och det såg väldigt proffsigt ut... jag var inte riktigt lika duktig... men längden blev bra *L*

Jag hade ett mål... men ingen...


... symaskin...

Vilket kanske var tur eftersom senast jag sydde på en sådan lyckades jag faktiskt med konststycket att sy fast mitt finger i maskinen... det gjorde ont och jag blödde lite grann... visste ni att det är möjligt att sy igenom både nagel och fingertopp med en sådan maskin?

Jag hade köpt nån tejp som skulle strykas fast där man klippt av tyget... fåll tror jag det heter... eller????

Så jag plockade fram ett...


... strykjärn... hade ju ett sånt eftersom det var bra att ha när jag skulle fixera färgen på tröjor som jag målade för nåt sekel sedan... tur... å det var skoj att stryka... strykbrädan var visserligen inte så bra... den provisoriska lagningen gick sönder och efter några misslyckade försök att laga den så hamnade jag till slut på golvet när jag strök mina nya gardiner... men va fan... det funkade det också... och efter betydligt längre tid än jag räknat med så kunde jag...


... trä på gardinerna på en gardinstång... och med stolthet...


... kan jag nu beskåda mitt mästerverk.

Ni kanske undrar varför gardinerna inte är röda och har en massa tomtar på sig nu när det snart är jul... många sysslar med julpynt i dessa dagar... och om ni tittar riktigt noga på bilden här ovanför så ser ni kanske ett litet blått sken bakom de vita blommorna... det är min adventsljusstake... som jag ställde där... förra julen... den blev liksom kvar där under året som gick... jag gillar det blåa skenet i fönstret när jag kommer hem på kvällen.

Med den erfarenheten i ryggen så blir jag inte förvånad om mina nya gardiner hänger kvar efter jul... å då är det ju bra om jag slipper ha tomtegardiner i mitt kök när det ska dansas runt midsommarstången om en inte alltför avlägsen framtid... jag väljer att kalla det för framförhållning *L*.

Mina 15 minuter om dagen tog lite längre tid idag... och de av er som läser detta och är bekanta med begreppet "torrpundig"... ni vet exakt hur jag kände mig när jag gick igång på gardinerna... och förstår mig verkligen då jag säger att jag kunde fan inte sluta... det gick bara inte... jaja det gick ju bra... men jag är rätt matt nu... å förstår också vikten av att ta det lugnt... och hur svårt det är för mig att sluta städa efter att jag kommit igång...

Kommentarer :

#1: Anonym

Hej igen, Min Vän !

Jag såg ytterligare en av våra gemensamma vänner som var "torrpundig" efter att ha gått lös och putsat alla fönster, satt upp adventsstjärnor stakar å ljusslingor vid mitt besök i staden igår.

Blev trött bara jag såg henne å här går jag hemma med fjorårets julgardiner uppe "än".

Men det var inte därför jag tittade in igen utan en fråga och ett konstaterande, har hela världens folk blivit tokiga, vad händer med våra paradis. Helvetet har brutit ut i ditt å kanske snart i mitt paradis oxå.

Vill inte att världen och människorna ska rymma så mycket ilska å vrede, kanske dags att börja med mig själv.

Kram på dig.

skriven
#2: Elvira

AAAJJJJ som fn, nä, jag visste INTE att det gick att sy igenom nagel å finger, och i ärlighetens namn, är inte säker på att det är vad man vill veta jue...ont av bara tanken..gulp!



Men du, det blev ju riktigt snyggt!!
impad



Det där med torrpunda hade jag som mitt starkaste argument för att slippa städa bara några veckor sen, fniss, hade ett lång utlägg om hur väldigt onyttigt å rent av farligt det kunde vara, å vips sån hade jag snillat bort städningen...Å kände mig dessutom duktig för att jag lät bli..hehe!

Antar att jag har lite "gamla takter"kvar där, iallafall självbedrägeriet...men bara yttepyttelite

ler*

Hur som helst, så blev det som sagt riktigt fint:D

Du duktig du!!!



Kram kram // Elvira

skriven
#3: Elvira

Nä men hoppsan..hur tusan blev texten så...?

Måste gjort nåt lustigt?

Tror det är stjärnorna som spökar lite?

:)Kram

skriven
#4: peter

Ja det finns ju bara en människa som vi kan ändra på... och det är ju oss själva... och förhoppningsvis så kommer kärleken att segra till slut... det får vi aldrig sluta att tro på... det är ju bara ett fåtal som gör allt de kan för att rädslan ska segra... å det kan vi inte låta ske... nä kärleksfulla tankar till dem som inte förtjänar dem... för de behöver dem mest... men för den sakens skull så ska vi inte föröka frälsa världen... nä det är genom att visa våra vänner hur mycket de betyder för oss i handling som vi kan locka de rädda att komma till oss.



Torrpundig ja... hua... det är inte skoj... att jag kör med 15 minuter om dagen är ett sätt för mig att genom att göra lite i taget och njuta av resan... resultatet spelar mindre roll... jag tror att om vi har skoj på färden så kommer vi dit vi vill L.



Å tack... jag är jättestolt över att ha lyckats få upp mina gardiner... och att du tycker att det blev bra är ju en bonus L... duktig vet jag inte men jag gör mitt bästa... å mer kan jag inte kräva av mig själv.



Å ja... det gjorde ont... men först så blev jag faktiskt mest förvånad L.



Jag blir såååå glad när ni skriver här



(((kram))) mina fina vänner

peter

skriven
#5: Lotta

Hihihii,du e så söt och hittade ordet för vad jag blir varje dag här hemma "torrpundig" Ett klockrent ord faktiskt... Aaaaw, lite charmigt med Julstök men ack så krävande... Gillar dina blå gardiner,älskar allt som e blått. Hade blå gardiner med guldstjärnor på en Jul,väldigt snöggt det oxå! Här har det dykt upp lite tomtar i köket,inga gardiner fören senare under dan... Shit vad illa med nål genom nageln! Förvånad blir jag av andra saker,det där lät mer som en intensiv smärta! Men ha en underbar dag nu alla!

Massa Julstöks kramar till er :) !

skriven
#6: peter

Ja det är julstökstider nu... något jag faktiskt mest blir påming om när jag är i stan... hemma i Brännebassalt så är det nog mest typ... november L.



Vem vet kanske hittar jag en tomte någonstans å ställer den i fönstret... eller så nöjer jag mig med den som redan bor här... jag själv L.



Just nu så hänger Jocke upp en julstjärna i fönstret på VågaVa... ojoj... julstöket kommer närmare.



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :