Relationer...

... kom ju då mina tankar att tänka på som en följd av att jag fick för mig att jag skulle bli förälskad... det var väl inte så konstigt eftersom en förälskelse i bästa/sämsta fall kan leda till just... en relation.

Blir man förälskad och det blir besvarat så kommer jag ju till en punkt där jag måste bestämma sig... när det inte längre går att äta kakan och ändå ha den kvar... det är väl inget som jag har tänkt på någon gång innan eftersom jag har en vana av att bara kasta mig in i relationer utan att tänka överhuvudtaget... sådana här tankar finns ju bara när jag inte är förälskad... när jag väl trillar dit så är det kört... jag är helt chanslös... som ett lallande fån helt styrd av mina känslor tappar jag all kontakt med mitt förstånd... det spelar ingen roll att jag upplevt detta tusen gånger... förälskelsen tar över hela min kropp och huvudet stängs av... det är som värsta drogen för mig... å jag har absolut ingen lust att lägga av att bli förälskad.

Å så går det ett tag... helt plötsligt så vaknar jag upp... och är i en relation... ofta så har vi hunnit flytta ihop och vaknar upp tillsammans på morgnarna i samma säng innan jag fattar att jag lever i en relation.

I dessa situationer så har det hänt att jag vaknat lite tidigare än hon som sover sidan om mig i vår säng... tittat på när hon sover och undrat var det var som hände egentligen... ibland (oftast faktiskt) med en ljuvlig känsla av ett VI... men det har också funnits stunder då jag funderat över vem är HON... hur hamnade hon här?
Tack å lov är detta sällsynt för det är ingen rolig tanke... å då har jag oftast ett problem som jag inte vill kännas vid... en osäkerhet om JAG verkligen vill detta... jag är rädd.

Å alla som levt i en relation där rädslan flyttat in vet ju vad det innebär... det är ju då som allt blir så jävla krångligt... rädslan äter ju kärlek till frukost, lunch och middag... allt som under förälskelsen var självklart och enkelt blir nu komplicerat... och det är nu som själva arbetet med relationen börjar... för vill jag ha kvar det enkla och självklara i min relation så krävs det ju en hel del... som tillit, respekt, tålamod och massor av kärlek naturligtvis...

min rädsla kan komma ifrån att jag gått in i en symbios med henne jag blev förälskad i... till en början så finns det ju så mycket underbar energi bara av att få vara tillsammans med henne... det känns så ljuvligt att jag väljer bort att göra det som jag borde... som att ta hand om mig själv... gå på mina möte... fortsätta med mina aktiviteter... träffa mina vänner... ja sådant som jag har fått min energi från innan jag blev förälskad... det är lätt för mig att "glömma bort" detta eftersom jag får så mycket energi från henne när vi träffas till en början...


men i en sund relation så har jag ett ansvar att putta in energi också... och den måste jag hämta utanför vår relation... och även förstå att den jag lever med behöver göra likadant... för jag tror på en relation där man ger varandra frihet att växa som enskilda individer... var och en för sig... och det är därför som rädslan är så förödande att släppa in i en relation... den tar bort denna frihet.

Rädslan vill att jag ska ha kontroll... vara svartsjuk å sån skit... den vill att jag ska känna mig osäker... få mig att förstå att jag inte duger som den jag är och att det bara är en tidsfråga innan jag blir övergiven... å ett av rädslans favorittrix är att lura mig att överge innan jag blir övergiven.

Kärleken vill mig bara väl... att jag ska känna tillit... trygghet... den vill att jag ska le och vara lycklig... känna mig vacker och värdefull... ja kärleken vill att VI ska känna oss fria i oss själva och njuta av att göra det tillsammans.

Så visst kan jag vara rädd för en relation... men inte så rädd så att jag inte vågar drömma om det... för jag tror på kärleken... det känns skönt... och jag känner hopp...

Kommentarer :

#1: Anonym

Jag fullkomligt älskar kärleken, förälskelsen, och allt det. Går totalt upp i det precis som du beskriver;)...och landar lika ofta platt och tillintetgjord....För vem orkar med att ständigt testas i olika "tillits-tester"??....

Har kommit fram till att "alla" mina förhållanden knasat för att jag släpper inte in någon hela vägen, för vem vet, människan kanske kan skada mig på något sätt så då kan jag inte ge allt, för då har jag absolut inget kvar om jag blir lämnad.....Och vem vill leva med någon som inte ger 100%....Man är feg och "saifar" (stavning)..istället. Förstår du hur jag menar?....

Man är helt enkelt så jävla trasig, och den stackarn som försöker blir plötsligt ens fiende. Bättre förekomma än förekommas tror jag det kallas;))



<3<3<3

skriven
#2: Anonym

Den enda kärleken som jag klarat utav är den till mina barn och min underbara pitbull Ester, 6år som jag litar 100% på.;))...så jag vet att jag kan älska i alla fall, på riktigt!



<3

skriven
#3: Lotta

Hrrrm... Kan ju bara inte låta bli att ge en liten kommentar på detta oxå... Lätt för mig att göra iochmed att jag just nu är så himlastormande kär... Aaaaaaaaaaaaaaw älskar den känslan men jag är oxå rädd som tusan. Jag har tur för han älskar mig med och det är helt underbart,svårt att beskriva mer än att det är just underbart... Himlastormande,farligt,svårt,underbart,bergodalbane känsla upp och ner hela tiden,mycket beror på att vi inte kan ses särskillt ofta o den saknaden man har hela tiden är fruktansvärd. Jag vill ha honom hos mig hela tiden juuuu! Visst det är lätt att falla in i en symbios men ändå mycket bättre än denna saknad som gör mig så galen. För när vi sen träffas blir det inget annat än vi, han och jag knappt vi hinner med att äta... Hatar att sakna,betyder ju att jag redan planerat att jag inte vill leva utan honom dessutom. Mina barns kärlek finns det inget som slår,den är ren och underbar! Men man måste ju få sin tid att älska en annan vuxen varelse rent... Låter ledsamt att gå ensam och uppleva saker, nä det vill jag göra med någon som är speciell,någon man kan skratta eller gråta ihop med. Någon man kan vara sig själv med. Bara vara,eller våga va! Jösses skulle kunna skriva en roman tror jag,hahaha.

skriven
#4: peter

Klockrent... ja vad mer behöver jag säga... det skulle möjligtvis vara att jag faktiskt måste erkänna att jag blir bättre och bättre på det här med relationer... så jag har faktiskt ett hopp om att det kommer att lösa sig till slut.

Men det är precis som du säger... problemet är att våga släppa in någon... kan ju bli sårad L... men... och det är där jag hittat hoppet... så kan jag ju idag se att problemet ligger hos mig... och att jag hittat en väg som jag tror på... för jag VET också att jag kan älska någon fullt ut... ja jag har barn L... dock ingen hund... och ju mer jag fattar hur vaaaaaanlig jag egentligen är och gör handlingar för att stärka min självkänsla... vilket väl egentligen är att acceptera mig själv som den jag är... så är jag övertygad om att det där med relationer kommer på köpet... å va fan... vad har jag att förlora?

(((kram)))

peter

skriven
#5: peter

Å till Lotta...

Njut... å glöm för fan inte bort dig själv... å föresten ett tips som jag fick en gång var att aldrig gå och lägga sig som ovänner... det lyckades vi med för det mesta i mitt senaste förhållande och det var ett väldigt bra råd... vi hade något som vi kallade för "10-step" innan vi la oss på kvällen... det går i korta drag ut på att vi lyssnade utan att avbryta på varandra när vi berättade om vår dag... funkar skitbra.

(((kram)))

peter

skriven
#6: Lotta

Tack Peter! Jag vet att man lätt kan glömma bort sig sjölv i en relation och vi pratade lite om att man har nåt slags kontroll begär... Tror jag kan släppa lite på det,tänkte på det sist han var här... Och vet du,det kändes faktiskt as coolt! Jag får träna på det :) Det där med att inte lägga sig ovänner det funkar det vet jag oxå. Man sover mkt bättre om man inte somnar arg dessutom! Kramar

skriven
#7: peter

Ja och somnar man som vänner så vaknar man som vänner... å det är ju en bra start på en ny dag L... det lönar sig att träna på sitt kontrollbehov för det är ju som jag sa sist... den enda känsla som vårt kontrollbehov kan ge oss är en känsla av kontrollförlust.

(((kram)))

peter

skriven
#8: Anonym

ja, du fattar, och det är sååå befriande;))...tack!..I min senaste relation gav jag verkligen allt, jag tänkte att va fan, jag har absolut inget att förlora, här är jag, naken, trasig men med en vilja att nu jävlar ska jag ge allt!....och jag gav och gav tillit, lämnade ut mig totalt, la mig bokstvligen naken på golvet och sa, så här jävla usel och dålig är jag, men jag är underbar här inne, underbar och vill ge dig mitt liv....vad händer, han svek mig, inte genom otrohet, det hade varit enkelt. Nej, han svek mig i tilliten, det värsta man kan göra när det är den stora X-faktorn för mig. han gjorde det för att han trodde att han "skonade" mig, men det var så fel...och vi hade pratat såååå mycket om just det. och jag gick sönder igen!......Fan! första gången jag gick naken och ärlig in i en relation. För precis som du säger, "Vad har man att förlora, nada!



<3......Tack

skriven
#9: Lotta

Åhhh,det där har jag oxå varit med om tyvärr... Han ljuger för att "skona" mig, fy faaaaaaan vad illa det är. FÖr att kunna bygga nåt måste man för det första kunna lita på varann. Känner att det är svårt att släppa sånna tankar i mitt nya förhållande, då handlar det inte i första hand om otrohet utan just lögner. Spelar liksom ingen roll hur liten lögnen är för det sårar stort. Kan man ljuga om en sak,kan man då lita på att han inte ljuger om allt annat... Hmmm,ja det e verkligen svårt med kärlek! Kramar

skriven
#10: Anonym

Tack Lotta! Precis vad jag menar med.....vi delar dessutom samma namn, fast jag heter Eva-Lotta..s

skriven
#11: peter

Det enda jag kan göra är ju egentligen att vara ärlig, visa tillit och göra mitt bästa... att ta chansen att vara mig själv fullt ut helt enkelt... gör jag det så har jag gjort vad jag kunnat... funkar inte detta och jag blir lurad ändå då kan jag undra vem som har lurat vem... den som var sann eller den som ljög?

Om jag är sann och gör mitt bästa så har jag gjort vad jag kunnat och har inga problem med att se mig själv i ögonen... naturligtvis så gör det ju hur ont som helst att bli behandlad på ett respektlöst sätt men jag har i alla fall lärt mig att jag kan lita på mig själv i en relation och det kan ge mig respekt för mig själv... och i förlängningen är jag övertygad om att det kommer att löna sig... på alla möjliga sätt... inte minst i min relation till mig själv.

skriven
#12: Anonym

DEt är ju oxå sant,hahaha! De gånger jag fått en lögn omtalad för mig så känner jag oftast på vibbarna att det är nåt som inte stämmer,blir så arg på det jösses liksom tror han jag är korkad för det e precis så man känner sig... Men sanningen ska segra!!! Fint namn Lotta ;) jag heter Charlotta... Kram kram

skriven
#13: peter

ja magkänslan är ofta en röst väl värd att lyssna på... att bli tagen för korkad är inget jag gillar... nä verkligen inte.

(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :