Vinprovning...

... har jag aldrig sysslat med... hällt i mig vin för att bli full har jag däremot erfarenhet av... ja jag kunde väl dricka typ vad som helst bara för att bli full... så jag ska väl ärligt säga att vin tillhörde inte direkt mina favoriter men fanns det inget annat så slank det naturligtvis ner... å ska jag vara riktigt ärlig så var vinprovning inte min grej på den tiden jag drack heller... kunde inte för mitt liv förstå mig på folk som drack vin å sen spottade ut det... visst har det hänt att jag låtsats "smaka" på vinet i finare samanhang... hummat instämmande när någon sa nåt om torrt, fylligt eller vad det nu var... men det var bara ett spel för galleriet... det enda jag var intresserad av var faktiskt effekten... att bli full helt enkelt... å då helst meddetsamma... omedelbart... det där löjliga sippandet irriterade mig mest.

Men som de flesta vet så lever jag ju nu för tiden enligt mottot att strunta i att peta i mig några som helst sinnesförändrade medel i form av dryck eller andra droger... så visst blev jag en smula förvånad när jag upptäckte att jag prenumererade på veckans...


... vintips.

Naturligtvis så förstår jag att det är någon som vet att jag är drogfri och behagar att skämta med mig... men jag ska erkänna att jag ibland kan vara lite avundsjuk på vinprovarna... jag har länge slagits för att det ska finnas gott om allternativ på krogen och liknande ställe för oss som inte vill ha alkohol... för det är ju inte så jävla skoj att vara hänvisad till coca-cola och ramlösa som de enda valmöjligheterna... jag VET att det finns ställe som tänkt på detta och serverar helt underbara alkoholfria allternativ... minns när jag var i Berlin på ett disco... och fick en av de häftigaste drinkar jag någonsin smakat på... med alla tillbehör... paraplyer, tomtebloss å hela paketet... alkoholfritt kanske jag ska tillägga... det kändes som om jag också var välkommen och att det inte spelade någon roll att jag inte drack sprit eller öl.

För visst är det tråkigt att bli ifrågasatt om man går på lokal nykter... "va dricker du inte?"... "kör du eller?"... det är precis som man skulle vara något jävla hot på nåt sätt.

Eller den här klassiska... jag kommer på en fest och de som är där får för sig att det är jobbigt för mig att de dricker... de börjar ta "hänsyn" till mig och undrar om de verkligen kan ta en öl nu när jag är där eller om det kanske är bättre om ALLA nu dricker ramlösa... känns inget vidare för mig... i mitt eget huvud känner jag mig nu som festförstöraren eftersom de andra egentligen vill dricka alkohol för att de tycker att det är skoj... fan om jag nu inte pallar att andra dricker så är det väl upp till mig om jag vill vara där... en av fördelarna med att vara nykter är ju faktiskt att jag även kan köra bil och åka vart jag vill... när jag vill *L*.

Idag så ska vi gå ut efter mötet... å käka... vi brukar göra det på fredagarna... ingen av oss är fulla... något som säkert skulle förvåna många av dem som ser oss tillsammans när vi är ute... det är mycket skratt och buller vid vårat bord... att ha roligt tillsammans brukar faktiskt inte ske vidare ljudlöst i vårat gäng... nä det är oftast ett jävla väsen... det går faktiskt alldeles utmärkt att stoja till det och ha skitskoj på coca-cola också... å skulle det vara någon som dricker vin till maten vid bordet sidan om så stör det inte oss det minsta...

Kommentarer :

#1: Kicki

ja...d e rätt konstigt i vilka sammanhang vi vill ta hänsyn till varandra...visst e d schysst att d tänker på en men förhoppningsvis så känner man väl själv om man vill utsätta sig för en fest med alkohol lr inte... man behöver ju inte alkohol för att få ett rus med sina vänner, finns ju en känsla som heter lyckorus!!...smaka på d ni!!!L Hoppas kvällen blev trevlig!!

skriven
#2: peter

Lite av det jag menar... att vara alkolist och narkoman innebär ju inte per automotik att jag är förståndshandikappad (även om det säkert verkade så när jag var aktiv i min sjukdom) å är jag då nykter och drogfri så brukar det ju tvärtom vara på det sättet att det visar sig genom att jag blir kapabel att kunna ta mitt eget ansvar... bland annat genom att kunna välja själv om jag vill dricka eller inte... frihet är ju att ha ett val... å idag så valde jag lyckoruset L... helt själv faktiskt L.

(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :