Klass 9 A...

... fanns det ett TV-program som hette... det sändes för inte så länge sedan och fick visst nåt pris för bästa dokumentär eller nåt.

I korta drag så handlade det om att ett gäng lärare fick i uppdrag att fixa så att den klassen skulle få kanonbra betyg... jag behöver väl inte säga att det var inget som utmärkte den klassen innan dessa "topp-lärare" som handplockats för uppgiften tog sig an dem... och naturligtvis så blev det ju en klass med toppbetyg på bara en termin... succé.

I vilket fall som helst så kommer jag just från en föreläsning som en av dessa lärare hade i Halmstad idag... jag blev så himla glad... vi var ju lärare förra terminen också *L*... det blev faktiskt också succé *L*... så det var med ett visst intresse som jag lyssnade på henne... en kanonbra föreläsning föresten.

Jag och Janne bara gapade... vi har ingen som helst utbildning och vet väl inte riktigt hur man bär sig åt som lärare i livskunskap... men det fick vi ju lära oss nu... å dra på trissor *L*... hon stod där och pratade om grejer som vi redan hade gjort i vår klass... å hon var ju värsta proffset... snacka om att det kändes bra att få denna bekräftelse... hur rätt på grejen vi är... det smakade mumma och var bra för vår självkänsla eftersom vi har fått en ny klass att ta oss an om två veckor.
Tydligen har vi ett tänk som funkar... inte för att vi har någon akademisk utbildning... utan för att vi har något som vi tror på... helt naturligt... det som funkar på oss själva *L*.

Å inte nog med det... det var en föreläsning till på samma ställe (ja de hörde liksom ihop) av en sociolog (typ professor eller nåt) som hade gjort en jävligt bra forskning om vad som är bra för ungdommar å samhället i stort... å ta mig fan... rena rama VågaVa-grejen... sånt vi har vetat och velat få belägg för hur länge som helst... å han hade samlat dessa fakta... detta som vi lärt oss i våra liv... och kämpar för att få människor att lyssna på... ja jävlar... livets skola har lärt oss massor... å det är med glädje som jag ser att någon har bemödat sig om att mycket seriöst forska fram fakta om.

Och egentligen...


... så handlar mycket om... att VågaVa Vacker & Värdefull.

Kommentera inlägget här :