Skvaller...

... tänkte jag vidare på efter att ha skrivit om kaffe här tidigare idag... kanske är skvaller minst lika förknippat med kaffe som cigg... ja kanske t.o.m. ännu mer eftersom det snart ju inte finns några rökare kvar... förutom...


... jag själv som kan ha en tendens att överdriva det hela en smula.

Å så kan det ju vara med SKVALLER också... man liksom lägger på lite för att storyn ska få lite mer färg... eller för att fånga någons uppmärksamhet... få honom att...


... lyssna uppmärksamt.

Jag tycker inte om skvaller... önskar att jag hade kunnat skriva att jag inte skvallrar... men nä det kan jag inte... för det gör jag... tyvärr... så tar även jag del av den där känslan av att dela hemligheter tillsammans med mina vänner.

Tack å lov så har jag vänner idag som också jobbar mot det här med att snacka skit... ni vet att istället för prata om människor hellre pratar med människor... jag gillar kanske inte alltid när jag får nån sanning kastad i ansiktet... nä min första reaktion är nog oftast taggarna utåt... men när jag får lite distans så respekterar och uppskattar jag de personer som har modet att gå direkt till mig och säga vad de tycker... det är värre med skitsnack bakom ryggen... ja ibland så kan jag tycka att det känns skitjobbigt att bara behöva lyssna på när det snackas skit om någon... å det är verkligen inte alla dagar som jag har modet att reagera... nä jag sitter där och håller käft.

Å ni som gjort det någon gång... känner ni likadant som mig om den personen helt plötsligt dyker upp... att även om jag inte sa något så skäms jag.

Nä jag vill nog helst inte ta del av andras hemligheter... jag har nog med mina egna *L*.

Kommentarer :

#1: knisse

Har du klippt dig?? Snygg frilla på bilden i alla fall.. Visst e de ett tema det där med skvaller, försöker att låta bli men ack så frestande det kan vara emellanåt. Tur att vi har nya 24 timmar att fatta nya beslut. För skvaller fronten är verkligen något jag vill bli bättre på. Hoppas du haft en fin helg? kram

skriven
#2: peter

nää... det är ett gammalt kort... men jag klippte mig faktiskt för ett litet tag sedan... eller ja... det var nog ett tag sedan L... har en skitbra frisör som klipper mig utan att det märks att jag klippt mig L... å alla är nöjda.

Ja det är tur att vi kan dela upp livet i 24-timmars pass... å göra vårt bästa den begränsade tiden... å det funkar ju faktiskt rätt bra på skvaller också... såklart L.

(((kram)))

peter

skriven
#3: ingalill

hej. detta är ett viktigt ämne. för när det händer... så infinner sig en obekväm känsla i magen. man inser rätt snabbt att man deltagit genom att lyssna eller uttalat sig om någon. det känns inte bra utan kan bli som du skriver,..skuld-betonat. jag älskar de principer vi lär oss och när man tillämpar de, så känner man sig fri. det innebär ibland att man får säga ifrån för att inte delta i skvaller..eller så bara vända och gå. det krävs ansvar men man mår gott i det. man ramlar ibland tillbaka i gamla beteenden men känslan i magen påminner direkt om att något känns fel. vi är inte perfekt och blir det inte heller. det som räknas är att vi gör så gott vi kan. för övrigt, så ..IDAG ÄR DET HELT OK ATT VARA JAG. jag vågar och kan. ha en bra måndag. kram kram ingalill

skriven
#4: peter

Ja visst är det i magen det känns... direkt... men det bästa med just skuldkänslor är ju att där kan vi göra förändringar ganska snabbt... skam är lite jobbigare och tar lite längre tid att jobba med... våra principer gör verkligen underverk med vår magkänsla L.

(((kram)))

peter

skriven
#5: Flickan

Håller med. Nuförtiden håller jag mig utanför skvallret (försöker iaf..hehe). Det finns som sagt oxå två sidor av saker och ting och jag väljer nog att inte lyssna på det eft jag vet att det finns en sida till av saken. Men att det finns så mkt människor som väljer att lägga ner mer energi på andras liv än sina egna..?! Helt sjukt att jämt och ständigt gotta sig i andras olyckor. Hmm svårt det där, men jag väljer att engagera mig i mitt och jag kan ju bara gå till mig själv som sagt och skulle det skvallras om mig och det inte stämmer skulle jag inte tycka va så kul. (Fast idag kan jag tänka att det säger kanske mer om den som skvallrar än om mig)Så jag försöker tänka på det. Från det ena örat till det fjärde har det ju ändrats lite i storyn oxå=)

skriven
#6: peter

Jag kan nog FÖRSTÅ varför man vill "gotta" sig i andras olycka... det är ju ett ypperligt sätt att slippa se på sina egna tillkortakommande L... men att det också precis som du säger oftast säger mer om skvallraren (heter det så? L) än om den det skvallras om.

(((kram)))

peter

skriven
#7: Flickan

Hehe ja man kan nog säga så. Eller pratkvarnen=)

skriven
#8: peter

Eller han/hon som pekar med ett finger på oss och glömmer bort att tre av fingrarna pekar på honom/henne själv L...

skriven
#9: Kicki

Har en tjej på jobbet som verkar ha ett fruktansvärt dåligt självförtroende å ska höja sig över oss andra..man vet att när hon jobbar å man ska byta av henne så kommer d en "harang" med skit över någon som inte skött sina sysslor så att hon fått göra dessa...hon påpekar gärna inför kunderna om hon tycker att man gör fel!!...spelar ingen roll om hon får tillsägelser...Hob vet och kan ALLT

skriven
#10: Kicki

...(fortsätter igen...kom åt någon knapp så jag skickade iväg d)...trots att man överbevisar så ska hon "knorra"...har blivit en jobbig stämning där eftersom ALLA får sina hugg i ryggen av henne UTOM dhefen så klart som blir slickad i röven...Tycker verkligen synd om henne, hon förstår inte själv hur fel hon gör..

skriven
#11: peter

Prova att ge henna massor med kärlek... komplimanger... å bekräftelse... det låter som om hon är jätterädd för att inte duga som den hon är och känner sig väldigt utanför... och du behöver inte ta någonting hon säger personligt... att vara snäll är ALDRIG dumt... det kanske låter vansinnigt men men bästa botemedlet mot hugg i ryggen är faktiskt kramar och kärlek... inte att strida med någon som vill bråka... jaja så tycker jag L... och jag ÄR medveten om att det kan vara VÄLDIGT svårt.

(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :