Att sälja sig själv...

... är inte det lättaste.

Snackade precis med en kille som jag bett om hjälp för att sälja föreläsningar åt mig... å då ska det ju skrivas något som får människor att välja just mig som föreläsare... å fy fan vad det tar emot... att det ska vara såååå svårt att säga bra grejer om sig själv.

Vill bara lämna bort det... låta människor som sett mig ta hand om den biten... så att jag slipper.

Har ju lyckats med att komma en bit på vägen då det gäller att ta emot komplimanger...oj vad svårt jag har haft för det... att ta skit har jag aldrig haft några som helst problem med... eller nja... det var väl snarare så att jag blev så jävla van vid det i mitt missbruk så att jag lärde mig hantera det på olika sätt... typ med knytnävarna eller liknande... för eftersom jag var så rädd för att inte duga som den jag var så hanterade jag ju den rädslan genom att bli arg... nu bryr jag mig inte så mycket om att inte precis ALLA i hela världen tycker om mig... jag tycker ju faktiskt inte om alla människor jag stöter på heller *L*.

Men det där med komplimanger... det har liksom vuxit fram för mig... ju mer jag förlikar mig med mig själv och tycker att jag är okej så har jag också lärt mig att ta emot beröm... rätt enkelt egentligen... räcker ofta med ett enda ord... tack *L*.

Däremot så kan jag fortfarande ha väldigt svårt för att sälja mig själv... visst jag VET att jag är en uppskattad föreläsare... och jag ÄR väldigt stolt över den bekräftelsen jag får... ändå känner jag mig som en prosituerad när jag ska sälja mig... skäms över att säga bra grejer om mig själv.


Kommentarer :

#1: knisse

Förstår din känsla, det är jätte svårt .. Kan du inte försöka se dig själv som en produkt som du tror på och vill sälja till människor som behöver det? Om någon tackar nej e det ju inte på grund av dig som person, deras förlust, du är nog en jätte bra föreläsare tror jag.. Men jag tänker samma sak just nu, typ "Vem är jag att ge dig som gått före råd" Fast ja går emot de, o låter dig döma mig isf hihi

Ha det bäst!! Kram

skriven
#2: peter

Ja vem är du som ger mig ett så bra och enkelt råd L... det ska jag ta med mig för jag tycker att det var ett väldigt bra råd... tack.

Å en sak vet vi ju både du och jag... å det är att den värsta dommaren är och kommer alltid att förbli vi själva... eller hur ? L.

(((kram)))

peter

skriven
#3: ingalill

hej du! jag önskar dig lycka till och känner att råd i dessa angelägenheter, är inte nödvändiga. för detta verkar vara en process att ta sig igenom varje gång vi ska säga nåt bra om oss själva. det är liksom nåt vi tar oss igenom innan vi klart och tydligt kan säga nåt bra fr hjärtat om oss. själv har jag motstånd när nån säger nåt bra om mig till mig och har en hel del att jobba m där. det är bara så men jag har villighet till att bli tillfreds m mig och fortsätter göra som er som går före. (jag vill ha vad ni har, vad det gäller..) kram kram ingalill

skriven
#4: peter

tack för dina rader... å visst känner jag igen mig... det handlar väl väldigt mycket om att programera om dumklumpen som vi har mellan öronen L... hjärnan som vi har matat så länge med helt fel budskap så länge... det tar lite tid för den att vänja sig vid positiva budskap... tålamod L.

(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :