Fri...

... att leva.

Fri att göra precis vad jag vill... precis vad jag vill.

Det är jag som bestämmer om jag ska... tända en cigg... springa en runda... dricka en öl... ringa en vän... röka en holk... spara en slant... dra en lina... springa en runda... irritera mig på någon... ge bort ett leende... ja mina valmöjligheter är oändliga... för jag är fri... fri att få välja själv.

Så har det inte alltid varit... jag har levt som en slav den större delen av mitt liv... då jag valde drogerna framför livet... för det var också mitt val... det var ingen som tvingade i mig några droger... nä det var mitt eget val att bli narkoman... och det är fortfarande mitt eget val om jag skulle vilja peta i mig droger... när jag var aktiv narkoman så kändes det som jag inte hade något val... att jag var tvungen att knarka för att kunna leva... jag hade fel... idag så vet jag det... så jag väljer att leva drogfritt... för jag vill vara fri... fri att kunna ta ansvar för mitt eget liv.

Jag har fått lära mig att friheten har ett pris... jag får offra min offerroll... för jag kan inte både vara ett offer och fri... och jag är en oerhört lyckligt lottad man som har möjligheten att kunna välja bort min offerroll... ingenting som jag kan ta för givet men idag (bara för idag) har jag inga större fysiska eller psykiska problem... jag har inget att skylla på... jag kan själv bestämma... om jag vill vara ett offer eller om jag vill vara fri... det är mitt eget val... idag så kan jag förstå varför jag känner mig så jävla rik... för idag så fattar jag att det är jag som väljer hur jag vill leva mitt liv... jag kan göra vad jag vill...
 

... jag är fri.

Kommentera inlägget här :