Krama kronofogden...

... ville jag göra idag.

Ja det var den spontana känslan när jag pratade med fogden för en kvart sedan... och fick reda på att de INTE tänker göra en utmätning på mitt hus... vilken lättnad... ännu en...


... sommar vid brasan...

... låter ju himla mysigt nu när jag tänker på det idag... och helt förtränger knotten som gör sådana upplevelser till en ren konst i basic överlevnad... mina grillningar brukar gå till så här... ut snabbt och släng en massa ved i min grop... hälla över bensin och tända eld... snabbt spinga inomhus och ta skydd mot de små djävlarna...

... efter ett tag så springer jag ut och slänger ett nät över elden strax inan den förvandlats till glöd... å så in igen... ut med allt käk som jag med blixtens hastighet sprider ut över nätet... å så springer jag in igen... en snabb vända ut för att vända på käket... under tiden så brukar gästerna som oftast är från staden optimistiskt ha dukat fram på mina utemöbler framför huset... kirrat sallad och sånt som hör till... jag låter dem hållas...

... hämtar det nu färdiggrillade köttet... sätter mig till bords... och väntar i några minuter...

... ser hur mina gäster ganska snabbt flippar över på knotten... viftar med sina armar... ger upp och tar tallriken med sig in i huset... besegrade av ett litet litet djur... eller ska vi säga odjur *L*.

Kanske en liten smula överdrivet... men det finns två perioder på sommaren då det fan inte går att vara ute... förr i tiden då vi söp som grisar här hemma när det var fest så fixade vi det genom att dricka mer... typ tills vi däckade av alkoholförgiftning... det funkade faktiskt... en av fördelarna med alkohol... man kan bli så full så att man inte märker eller känner någonting...

... ja det kan vara ett litet helvete att vara nykter i min trädgård en sommarkväll *L*.

Undrar om inte den bästa tiden att bo här ute på landet är nu...


... på vintern...

... det är jättevackert här just nu... och jag kan känna hur vårsolen är på väg... det blir ljusare för varje dag.
Och det finns en tid hemma hos mig precis efter att snön har smält... när vitsipporna blommat färdigt och liljekonvaljerna står i full blom som är magisk... inga knott... massor av fågelkvitter... utemöblerna framme... ja snart får jag uppleva den tiden igen...

... i mitt eget hus ute på landet... där det inte finns så mycket vardag och helg... måndag eller lördag... utan mest årstider och sånt... många skulle nog kunna kalla det för lugn och ro...

... och det kan jag känna nu... ett inre lugn för att ha någonstans att bo... det känns tryggt och väldigt behagligt... tack till fogden som fick mig att reflektera över detta faktum som jag så ofta tar för givet... fan jag har tak över huvudet... mat i kylen... ett jobb jag trivs med... mina barn pratar med mig... jag får krama mitt barnbarn... har en massa vänner... jag är drogfri... rökfri... ja jag känner mig fri... fri att leva...

Kommentarer :

#1: Kicki

ÅH...grattis Peter, vilken lycka!!!...att få behålla ditt hem...och till allt de andra som kommer till pga att du e du!!!...kramiz å än en gång grattis...det löser sig ju för det mesta!!

skriven
#2: Anonym

gratis, men va fan om inte fogden vill utmäta husen, va bor du i ett koja eller, för dom är snabbt till att ta allt man har anars.

Kanske inte bra

skriven
#3: Elvira

Som sagt..man får vad man förtjänar..å du förtjänar i högsta grad att ha allt du tycker om, så är det..

- Karma!Förstår att du svävar lite på lätta moln nu..

Rätt åt dig lerKramis

skriven
#4: peter

Tack allihop... ja det är verkligen en lycka att kunna bo kvar i mitt hus... eller ja min rätt stora koja L... jag lyckades ju punda söner mitt hus rätt bra i missbruket och det är kanske vissa prylar som sänker värdet en smula...... jag var lite orolig för de senaste åren så har jag faktiskt... med hjälp av en människa som bodde här i några år... ja kanske tack vare henne allra mest om jag ska vara ärlig L... fått lite snitts på huset... typ riktigt trevligt L... och då blev jag lite orolig för att värdet stigit för mycket...... men det är fortfarande glesbyggd där jag bor... och jättebilligt att köpa hus... och eftersom jag fortfarande har massa lån på huset så tyckte inte fogden att det var lönt att sälja...... hade jag bott någon annanstans så hade det varit kört för länge sedan... såpass mycket hus är det trots allt L...... och jag är ju inte arg på fogden... den sköter bara sitt jobb... att driva in pengarna av mig för att jag inte gjort som jag skulle göra... typ betalat mina räkningar...... mitt mål är att betala tillbaka vad jag är skyldig... bara för att jag tror att jag skulle må bra av det... göra rätt för mig.(((kram)))

peter

skriven
#5: Sniglon

GRATTIS! Ibland så blir allt bara bra;) För att man gör rätt tror jag;)) Fanken vilken lättnad för dig! Ja, man ska verkligen se VAD man har, och inte vad man INTE har! Tycker att just många väljer att inte riktigt se;) Har väl med den "s.k behovstrappan" antar jag.;)Men GRATTIS! FAN VAD SKÖNT!Sniglon, som för dagen är lyrisk över livet!!Problem, vad är det??...sKram alla, Ni är så bra! Jag hade haft mycket svårt utan Er alla, bara läsa om vad ni gör osv.Ville passa på att tacka, nu när man är så "galet" glad!Sniglon...med vingar;))

skriven
#6: peter

Tack min vän...... å vad glad jag blir av att läsa att du har en dag med vingar L... dagar med vingar är ju underbara dagar om du frågar mig...... galet glad är ett tillstånd som jag gillar L...(((kram)))

peter

skriven
#7: Sniglon

Finns ingen hejd här inte;))....Jag skulle verkligen kramat kronis;)) Jag kramar ju min soctant, varje gång. Och varje gång ser man allas blickar i receptionen;! Inte så vanligt att just dom får kramar ju, Tror din kronis skulle blivit glad ju;)TACK!Galet glad är jag skitbra på, precis som galet ledsen;))Snigel som bara njuter!

skriven
#8: peter

Ja hon blev iallafall glad nä jag sa det åt henne L...... det här med kramar är rätt intressant... jag har ju blivit så "skadad" av mitt umgänge så jag kramas ju typ mest hela tiden... vi kramas nämligen jämt mina polare och jag...... och jag "glömmer" ofta bort mig och kramas rätt ofta i situationer där ett och annat ögonbryn höjs... på soc. har de vant sig nu L...(((kram)))

peter

skriven
#9: F-28-80c

Käre Peter!

Jag har haft en helvetes dag och med din text som genomsyras av genuin glädje och ödmjukhet fick du mig på bättre tankar. TACK TACK TACK!

Kan inte du maila mig nån gång? Du verkar vara så intressant... proove me wrong. HAHA.. nä men jag har ju mailet bifogat, så maila mig nu.

PUSS OCH GRATULERAR!!!

skriven
#10: peter

Helvetesdagar borde förbjudas L...men de kanske behövs för att man ska kunna se skillnad på sina dagar...... så intressant tror jag mig inte vara... däremot väldigt vaaaaanlig L...... å tack för ditt grattis... det är verkligen häftigt att ha tak över huvudet... å allra helst det jag byggt själv L... å visst ska jag skicka dig ett mail...(((kram)))

peter

skriven
#11: Eva T

Hej Min Vän !

Stort grattis...............Kram

skriven
#12: peter

Tack... ja du fattar hur lättad jag är L...(((kram)))

peter

skriven
#13: Sniglon

Typ en av dina största stenar som föll av;))Grattis igen, känns nästan som du vunnit högvinst, du vet lottostuk;)) Och det är ju precis så;))kram ALLA

skriven
#14: peter

Javisst är det en högvinst... å vet du... det är ju rätt så flippat att tänka att denna högvinsten har jag vunnit i hur många år som helst ju... typ varje dag L...... wooow... jag vann igen... å igen... å igen... hehehe...(((kram)))

peter

skriven
#15: Sniglon

Ja, ibland ser man inte huset för staden;))...Eller den var riktigt dålig;)...asgHur som, det ÄR en jättelång vinst...kanske t.om evigvinst;)Kram Alla "sköningar"Sniglon...som försöker tänka att just denna dag ska bli den bästa ever, kan ju säga att det går sådär;))

skriven
#16: peter

Vi som bor här ute i skogen fattar vad du menar L... just idag är det en vinst att kunna stänga dörren om mig... borde egentligen gjort det hela dagen...(((kram)))

peter

skriven
#17: Gunn Lyngstam

GRATTIS Peter!! Som jag har gått och väntat på detta! Egentligen tvivlade jag aldrig, för du har förtjänat att få behålla ditt hus och det funkar ju faktiskt så att det du ger får du igen!!

skriven
#18: peter

Tack Gunn... jag blir allt lite rörd av att ni bryr er... det är stort för mig ska du veta...(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :