Mina tänder...

... ska renoveras...

... länge, länge har jag skämts för mitt leende... det är inte vidare skoj att se ut som mig i munnen... inte för att jag går omkring och lider så mycket för det... men ärligt...


...det är inte skoj att se ut som mig i munnen.

Jobbigast är det när jag träffar riktigt gamla vänner... kommer ihåg när jag var på en återträff för klassen från 9:an... aldrig har jag väl känt mig såååååå tandlös som denna kväll... en fruktansvärd känsla som jag inte vill att någon ska behöva känna på... eller vid de tillfälle när jag ska träffa en tjej som intresserar mig... hua mig vad tandlös jag blir då... och det kan kanske tyckas lite konstigt att jag som inte har några vackra tänder har en tendens att tycka att en kvinnas leende kan vara det vackraste som finns.

Jag har inte ont av mitt utseende i mitt jobb... det är ju nästan en fördel att se ut som en gammal narkoman eftersom det är just vad jag är i mitt jobb... en nykter gammal narkoman... och det är inte så svårt att vara i samanhang där jag har en given roll att gömma mig bakom... nä... de jobbiga situationerna är oftast i de stunder då jag bara ska vara vaaaaanlig... för jag ser fan inte vaaaaanlig ut utan tänder... och det kan störa mig ibland... jag känner mig bedömd utifrån min tandstatus (och det spelar ingen roll att det inte är så eftersom det känns så).

Jag var hos specialisttandläkaren i Halmstad idag... på onsdag börjar jag renoveringen av min mun... det kommer att ta tid... det är ett omfattande arbete som ska göras... tänder ska plockas bort... implantat ska sättas in... bryggor ska byggas... och jag ska få... vad jag önskat mig såååååå himla länge... ett... 


... gnistrande leende.

Inga lösgaddar... wooow... det kommer att kosta mig en förmögenhet men jag tror inte att jag kommer att bli besviken... visst vet jag att det är insidan som räknas... men det skiter jag i... jag vill kunna le åt min omgivning utan att känna ett behov av att behöva förklara min existens...
 
...för helt ärligt... jag har faktiskt tyckt att det varit lite jobbigt att vara tandlös... även om jag av naturliga skäl inte pratat så mycket om just det... lättare att köra med en favorit i repris där... och använda sig av min talang för att kunna förneka verkligheten som den ser ut... någonting som vi narkomaner och alkolister oftast är vääääääldigt bra på... men idag så är jag faktiskt glad över att jag tackade nej till löständer för några år sedan... och stolt över mig själv för att jag unnar mig lite lyx...

... för tänder är fan lyx för mig *L*...

Kommentarer :

#1: Anonym

Hej Min Vän !

Då du, är det då vi ska gifta oss på riktigt......Jag var också hos tandläkaren idag. Det blev så bra men lite ont gjorde det allt, det ska jag inte förneka.

Nu ska jag iväg på möte. Har du läst dagens text ? Hua ! !

Kram....................

skriven
#2: peter

jo du... kan ju bara inte låta bli att klistra in den här och nu... jag hade inte läst den innan L...... å det där med att gifta oss... L... du kan ju alltid ta en köbricka och hoppas på att jag tröttnar på mitt självboliv... vilket jag just nu tvivlar på L...(((kram)))

peterÅ här kommer dagens text...

”Vårt verkliga värde är att vara oss själva.”Basic Text s 106När vi arbetar med stegen, kommer vi att upptäcka en del grundläggande sanningar om oss själva. Processen av att avslöja våra hemligheter, att visa fram dem och granska våra karaktärer visar oss vår sanna natur. När vi lär känna oss själva kommer vi att behöva fatta ett beslut att helt enkelt vara de vi är.Vi kanske vill ta en titt på vad vi visar upp för våra beroendevänner och världen och se om det stämmer överens med det vi har funnit inom oss. Låtsas vi som om inget bekymrar oss när vi i själva verket är väldigt känsliga? Döljer vi vår osäkerhet genom vedervärdiga skämt, eller delar vi med oss om våra rädslor till någon? Klär vi oss som tonåringar när vi närmar oss fyrtio och i grunden är konservativa?Vi kan vilja ta ytterligare en titt på det som vi inte trodde var ”vi”. Vi kanske har undvikit NA-aktiviteter för att vi ”inte gillar folksamlingar.” Eller vi kanske har en hemlig dröm om att byta karriär, men har struntat i att gå till handling därför att vår dröm inte var ”riktigt rätt” för oss. När vi uppnår en ny förståelse av oss själva kan vi vilja justera vårt beteende därefter. Vi vill vara genuina exempel på vilka vi är.Bara för idag: Jag ska kolla min utsida för att vara säker på att den stämmer överens med min insida. Jag ska försöka att handla efter den tillväxt jag har upplevt i tillfrisknandet.

skriven
#3: Elvira

Wow..va häftigt!! Å modigt!! :DVet du, jag läste nån gång för länge sen, att demens kan bero på tuggrörelser, helt sant alltså, och att de kommit på att man kunde sätta nån slags sensorer i implantat, så att tuggrörelserna registreras, å så får man kristallklart minne i all evighet..men nu när jag ser det i skrift här, inser jag att det kan verka lite småskumt..LNåja, jag tror på allt jag läser, så naturligtvis är det sanning.Dagens text ja...du är uppenbarligen på rätt väg därKram kram

skriven
#4: peter

Tyckte väl att jag har kännt mig en smula dement den senaste tiden... å det är ju inte så konstigt om man tänker på att jag ju fattas en hel del tuggyta L...... jag ska be om att få några extra implantat för att få igång minnet lite L...... ja dagens text var fan klockren...(((kram)))

peter

skriven
#5: H

Du ler ju hela tiden, klart man tycker du är snygg då, även att det fattas tänder.

Vill också berätta att min dotter ser EXAKT likadan ut i munnen! =) Visserligen är hon 8 år, så det ska ju vara så, men jag gillar att det fattas tre tänder i överkäken. Det är coolt =PGrattis till dina nya tänder! kram!

skriven
#6: peter

Jag känner en massa människor som också fattas tänder... och det får mig att förstå att det är mycket sällan som någon reagerar negativt på att jag saknar tänder...... nä som vanligt så är det jag som lider mest av det L...... å tack... jag är faktiskt jätteglad övet att det äntligen händer något...(((kram)))

peter

skriven
#7: H

förändringar är bra! tecken på utveckling och mognad! =)

kram

skriven
#8: peter

Så rätt så rätt... förändringar är nästan alltid bra... även om de kan vara lite skrämmande ibland L...(((kram)))

peter

skriven
#9: Anonym

dom kan ju åka ut igen

skriven
#10: peter

Nja den risken tror jag är i det närmaste obefintlig om jag fortsätter att leva drogfritt...(((kram)))

peter

skriven
#11: H

mmm..inte så lite skrämmande heller....usch...

Men jag är säker på att det kommer att gå bra!

kram

skriven
#12: peter

Jag har lämnat min mun i de bästa händerna för att göra en förändring... de som har hand om det är förtroendeingeivande och väldigt kompetenta... mer kan jag inte göra L...(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :