Den stora resan...

... hette den nya realityserien.

Och det var väl mest en slump att jag råkade slå på den kanalen så att jag fick se detta avsnittet... jag hade hört någonting om programmet innan men det var inget jag la på minnet... möjligtvis så var jag lite dömmande mot själva grejen... tyckte kanske att man utnyttjade stammarna där man skulle bo.

Jag har nog läst för många Tintin-böcker... ni vet de där tecknade böckerna där negrer (förlåt jag VET att jag inte får säga neger utan måste lära mig säga färgad istället) framställdes som kolsvarta med vita läppar...
... det var inte alla färgade människor på den tiden som skildrades så här civiliserade...

... nä de framställdes mer än gärna som väldigt primitiva... och det fanns en bild när de typ käkade upp europerer som de kokade i gigantiska grytor... ja jag var nog rädd för att det skulle vara ett sådant program... där vi från västerlandet skulle framstå som lite "bättre vetande"... tyvärr så finns det ju fortfarande många som tycker det... och faktiskt ställer upp i valet med den åsikten för att värva röster... helt otroligt... så jag var som sagt lite rädd för att detta programmet skulle bekräfta detta... att det var ett sånt program... det var det inte.

Shit vad jag bedrog mig... och det på ett väldigt positivt sätt... möjligtvis kunde jag skämmas en liten aning över några bortskämda svenska tonåringar som var ruskigt otacksamma över det fina välkomnandet som de fick... men annars så var programmet ett ytterst lärorikt program i hur vi borde behandla varandra... och hur mycket av detta som vi "glömt" bort i allt vårt välstånd... det var inte svårt att se hur rika på riktigt dessa människor var... och hur oerhört mycket jag kan lära mig av dem... ja jag gillar också när man i ett TV-program faktiskt lyckas visa detta... jag är imponerad och mycket glatt överaskad...

... denna serie får...


... fyra hjärtan av fem möjliga i betyg av mig... klart sevärd.

Kommentarer :

#1: Eva T

Hej min Vän !

Visst är den bra. Och vilken skillnad på familjerna.

Men visst finns där ödmjukhet från flera håll från både gammal och ung.

Håller med, jag blev också positivt överraskad när den startade.

Kram

skriven
#2: peter

Visst är det skoj att bli positivt överraskad... den serien gav mersmak...



(((kram)))

peter

skriven
#3: Bekele

Har bara sett lite av denna serie.. men det var ett debattprogram om den och enligt en dotter i en av de svenska familjerna var det ganska regisserat...

skriven
#4: Eva T

Hej min Vän !

Å till dig också Bekele !



Ja det får vi hoppas att det var, "regisserat alltså" för så "knäppa" som den familjen från norra Sverige är får vi "för deras skull" hoppas att dom inte är i verkligheten.

Ha en bra onsdag.

skriven
#5: Eva T

Hej igen !

JAG gillar skåningarna, är positivt överaskad av deras tonårsdotters förstånd och ödmjukhet. Fast det ska tilläggas att jag missade avsnittet igår, jag ska se det ikväll efter jobbet. Men efter de andra 3 så är det min uppfattning. Hoppas att det fortsätter så, jag gillar inte besvikelser.

Kram

skriven
#6: peter

Jag tycker om att få lära mig saker av människorna som de bor hos...



(((kram)))

peter

skriven
#7: Eva T

Hej igen !

Klart jag också gör, det borde väl vara det som är syftet. Fast med så mycket förnedrings tv som det finns brukar det ju oftast gå ut på just det jag skrev innan,,,,,,,,att få folk att göra sig dummare än de är och välja det som blir "bäst" tv.

Kram

skriven
#8: peter

TV handlar väl om att få flest tittare... eller???



(((kram)))

peter

skriven
#9: Eva T

Å här kunde jag märka att det var handlade om sista ordet.

Kram

skriven
#10: peter

Alltid L...



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :