Att sänka ribban...

... är inte alltid så lätt som det låter.

Jag kommer precis in från min springrunda... och idag var utmaningen att springa på 15 minuter... herregud... jag ser ett annat samband... 15 minuter... just nu när jag skulle skriva om mitt springeri så slår det mig att jag använt mig av en 15 minuter om dagen filosofi i en helt annan angelägenhet... nämligen...


... min städning... shit... eller tack Gud... jag vet inte än...

... tanke... beslut... handling.

Okej... jag har tänkt tanken att denna dagen städa i 15 minuter... så jag tar ett beslut om att göra det (oavsett vad som händer)... och idag så ska jag gå till handling på det beslutet... woow... jag har en plan *L*.

Men det var ju inte det som jag tänkte på när jag började skriva här... nä jag har varit ute på min springrunda och tänkte berätta om ett litet hinder som jag stötte på... så här ligger det till... idag så fanns det ett litet motstånd i mig... kanske kunde jag lurat mig själv i någon dag till... men som jag tidigare har berättat så har jag en sjukdom som verkar i alla område av mitt liv... och min sjukdom är... listig... stark... och falsk... och den vill få mig att må dåligt... gillar helt enkelt inte prylar som jag gör för att må bra... som mitt springeri.

Idag så sa rösten i mitt huvud (det är ju där min sjukdom bor) åt mig att springa fort... att slå nya rekord... att jag kan springa fortare än igår... och ni ska veta att jag sprang fortare än någonsin igår... ja vi pratar givetvis om ett...


... nytt världsrekord...

... igen *L*... och jag blev lite förvånad över att jag kunde springa sååååå fort... och så blev jag ju naturligtvis glad över att ha slagit mitt världsrekord såklart... jag är ju trots allt en kille som gillar tävlingar... eller rättare sagt... jag är ju trots allt en kille som gillar att vinna tävlingar...

... så mitt problem i morse var ju att ta ett kliv tillbaka och sakta ner för att återgå till den tid som jag har satt upp som en idealtid... ja ni vet tiden... 15 minuter... och det innebär att jag springer på ett annat sätt rent mentalt... tävlingen med mig själv blir då att hålla mig till ett uppgjort tempo... vilket innebär att jag har två ställen på min runda där jag går i några hundra meter och hämtar andan (ett tips som min personliga springtränare har gett mig)... och jag lyckades stå emot min inre röst som ville att ha mig till att göra ett världrekordförsök... och lyckades även hålla mig till min uppgjorda plan... som faktiskt ger mig en chans på mitt eget världsrekord... på lördag... det har jag bestämt... lördagar ska jag springa så fort jag kan... det är min plan.

När jag lägger upp mina planer så är det väldigt viktigt för mig att stanna upp... tänka efter... och oftast sänka ribban några hack... för jag har nämligen kommit på att det är när jag sänker kraven på mig själv som jag gör det jag vill ha gjort... för jag funkar på det sättet... har jag 10 grejer som jag måste göra på en dag och bara gör 7 av dem så mår jag skitdåligt och tappar all lust... sätter jag mig däremot ner och prioriterar bort 7 saker som jag borde göra denna dagen... så har jag sänkt min ribba... och det slutar oftast med att jag ganska snabbt gör de 3 sakerna som jag bestämt mig för att göra... och då mår jag så bra att jag oftast får gjort några till av bara farten... och på kvällen mår jag skitbra och är väldigt nöjd med att vara peter...

... det är verkligen inte alla som vill förstå mig när jag påstår att...

...ju mindre jag gör dessto mer får jag gjort...

... men så funkar jag... skulle jag springa iväg och slå världsrekord varje dag så skulle jag ganska snart tröttna och sluta springa helt och hållet... att hålla på att höja min ribba får mig bara att tappa lusten... börja slå på mig själv och tycka att jag inte duger som den jag är... och att känna mig misslyckad har jag fan gjort så det räcker redan... som någon sa...

... hellre lite skit i hörnen än ett rent helvete...

Kommentarer :

#1: Judith - kaos o annat

Jag förstår nog rätt bra! Hahahaa.....jag har också fått rådet av min "tränare" att gå sista biten istället för att spränga lungorna och att hela tiden jämföra mig med världseliten (typ dig! hehe) om tider osv.

Jag får också gjort mer om jag tar det lugnare än om jag ska göra allt det som jag planerar i skallen....då skiter sig allt istället. Men å andra sidan har jag fastnat i en slags handlingsförlamning sedan jag kraschade för flera år sedan så att ta mig ut att springa bara är ett mirakel nu för tiden för mig. Och att tvinga mig att ta det lugnt är svårt men ett måste.



Nyfiken bara....hur långt springer du? Du springer säkert nästan lika långt som jag fast på halva tiden! :-) Så var nöjd!!!

skriven
#2: Eva T

Hej min Vän !

Min runda är betydligt längre och vissa skillnader finns. Jag utövar den inte varje dag längre (var ju manisk för ett par år sedan) Jag gör tvärtemot av fysiska skäl, jag går och ett par tre ggr då springer jag några meter.

Fast just nu överlägger jag med mig själv, kallt, blåsigt börjar nog regna åååååååå så jobbigt.

Fryser nog redan lite. Å jag är ju ledig idag.

Ja ja återstår att se vad hon "dendär andra Eva" tycker framåt eftermiddagen. Opps oj vi är visst redan där.

Kram å ha en skön söndag.

skriven
#3: peter

Det är inte varje dag som jag blir kallad för "världseliten"... tror nog att jag skulle kunna vänja mig vid det L... och jag känner igen "allt eller inget" i det du skriver...



... jag springer 2680 meter... uppmätt med min bil som jag gjorde om till en jeep en kväll för ett tag sedan... och jag är hur himla nöjd som helst...



... överläggningar har jag inte råd med... "just do it" är det enda som gäller när det handlar om fysisk aktivitet för mig... ja inte bara då faktiskt... att tänka efter och förhandla funkar inte... då tar MP över direkt... så för fan Eva... just do it...



(((kram)))

peter



skriven
#4: Eva T

Hej min Vän !

Ja det gjorde jag ju förstås, fast inte lika långt. Men det blev en runda å jag gick rätt så snabbt oxå.

Å kallt var det men det var det ju redan innan så ingen större skillnad ;)

Kram å ha det.......

skriven
#5: peter

häftigt... om det är kallt ute så får vi ta på oss mer och gå/springa fortare...



(((kram)))

peter

skriven
#6: Judith - kaos och annat

Då kan jag vara lite stolt i alla fall för jag springer 4170 m och det på mitt "världsrekord" av 25 min.

Fast jag gör nu enligt min "tränare" så att jag tvingar (!) mig att gå sista biten istället för att få blodsmaken i munnen.



Men det är liiite piss när man blir omsprungen!!! Då känner jag mig som en valross på torra land! ;-)



Och du har helt rätt i att inte börja tänka utan bara göra för annars blir det inte av.

Jag tänker alldeles för jäkla mycket.... =O



Kram

skriven
#7: peter

Jag blir grymt imponerad... min "personliga tränare" sa åt mig att springa 5 minuter... gå 2 minuter... springa 5 minuter... gå 2 minuter... ja du fattar... ville bara dela med dig lite av min väg i springeriet L...



... och du är definitivt inte ensam om att tänka åt helvete för mycket L... välkommen i klubben...



(((kram)))

peter

skriven
#8: Bekele

Peter, tycker det är dax för dig att köra en tvårundersrunda...under 30 då såklart. :)



Kram Bekele

skriven
#9: Judith - kaos och annat

Jag skrev ett långt och så bra svar men det försvann ut i cyberrymden. Eller så var det jag som klantade till det, vilket troligen är det mest troliga svaret! ;-)



Jag skrev nåt typ om att jag då var liiite stolt över mig själv för jag springer 4170 m (utmätt av kommunen!)Och mitt eget världsrekord är strax under ca 25 min. men jag har inte tidtagare visserligen utan bara en vanlig klocka som jag håller ett getöga på.



Och ajg försöker följa vad min "tränare" säger åt mig nu att springa ca 3 km i ett sträck, för det orkar jag, och sedan "tvinga" mig att gå resten av biten istället för att jogga och gå och slita ut mig. Jag märker att jag faktiskt på det sättet också orkar några meter längre att jogga allt eftersom.



Men jag håller med om att "bara göra". Inte tänka för då blir det inget. Tyvärr så tänker jag allt för mycket om mycket....men joggingen tänker jag inte ge upp....Jag SKA. :-)



Kram



skriven
#10: Judith - kaos och annat

men what the f.... :-)

skriven
#11: Judith - kaos och annat

Din tränare tycker jag också har mycket sunda träningsråd. Och så gjorde jag nog i början utan att kolla klockan förstås ;-) Sprang tills andan tog slut och gick en sliten bit och sprang åter igen osv.

Men envis som jag är..... (Eller är det dumhet?)



När jag hade nått runt varvet på 30 min. var jag stolt för det var ungefär det jag hade i tid runt samma bana då jag sprang en skoltävling som 15 åring! :-) Och då hade jag kondis!!!



Men man ska lyssna faktiskt på kroppen för annars kommer skadorna. Men jag mår bättre av att springa än att power walka faktiskt. Har problem med en ytterlårs muskel som jag måste stretcha noga både före och efter.



Får du aldrig träningsvärk när du inte stretschar efteråt?



Kram

skriven
#12: peter

Jag är en riktig hejare på att förneka prylar... så träningsvärk vad är det L???



Nä ärligt talat så är det inte så farligt med det... träningsvärk får jag imorgon efter yogan L... det är helt säkert för det får jag varje gång... jag lär mig aldrig... å di ska veta att jag hållt på med yogan i rätt många år nu L...



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :