En "fackförening"...

... för brukare.
.
Den tanken dök upp igår när vi diskuterade hur vi brukare skulle kunna gå tillväga för att ta till vara våra lagliga rättigheter att få vara med och utöva inflytande i "maktens korridorer"... och det var bara en av alla de saker som vi pratade om på gårdagens möte där vi brukare diskuterade brukarinflytande... och fan... jag gillar politik... praktisk politik på lokal nivå där jag kan få vara med och påverka på ett sätt som märks i min verklighet... inte en massa jävla åsikter och flumsnack... utan praktiska prylar som förändrar en människas verklighet på riktigt.
.
Visst... man byggde inte Rom på en dag... nu är det väl inte väl inte några dramatiska omvälvande och historiska beslut som jag varit med om att fatta... men STORA förändringar börjar oftast med små förändringar lärde mig min gamla terapeut när jag var på behandling för massa år sedan... och det var bara en av många kloka saker hon lärde mig... hon sa bl.a. att "det är bra att allting inte är så jävla bra hela tiden"... och det har jag också lärt mig att äntligen förstå... det är inte längre så himla viktigt för mig att må på något särskilt sätt... de senaste åren så har jag inte mått "bra" eller "dåligt" längre... jag har mest bara... mått massor hela tiden... kanske har det med åldern att göra?
.
Jag lärde mig massor av bra saker av min terapeut... det tog bara ett tag att fatta det.
.
Idag så fortsätter vårt praktiska politiska arbete i Halmstads kommun... och vi har fått lite info om vad vi ska prata om idag på mail... inget man löser på en kafferast kan jag tänka... eller vad tycker ni?
.
"Som ni tidigare fått information om är upplägget på mötet följande:
Mötet kommer att vara i form av en strukturerad gruppintervju – Fokusgrupp.
Frågan som ska belysas är:
Vad ni tycker är viktigt att tänka på när det gäller vad personer med missbruksproblem behöver för hjälp för att komma från sitt missbruk?
Fokusgrupper är en enkel och snabb metod som skapar delaktighet. Tanken är att metoden ska användas som ett kartläggningsverktyg där vi utgår från
vad ni tycker är viktigt i ovanstående frågeställning. Det ni tycker är viktigt kommer att ge oss ett underlag om vad som är mest angeläget att ta tag i."
.
Jag tycker att det är intressant att få vara med och göra sin röst hörd...

Kommentarer :

#1: Urban Nilson

En gammal missbrukare som jag har några synpunkter som andra förmodligen redan har tänkt på skälva!

Jo vi missbrukare (dom flästa i alla fall) Är känslomänniskor! Vi är ofta inteligena,oftast över genomsnitt! För att närma sig en medmänniska i aktivt missbruk så måste man visa sin ärlighet och se medmänniskorna för vad dom är! Och inte se dom som dussinmissbrukare! För det är dom inte! Alla har ett egenvärde som man får försöka att låta dom förstå! Detta är än lång prossedur! Så under denna långa tid man känner o umgås o träffar personerna i fråga så får man aldrig vika av från sin åsikt o mening i vad man säger och gör! Av egen ärfarenhet så vet jag att man kan vara mycket misstänksam mot andra som är sympatiska o snälla mot en! Så man ska inte ta illa upp om någon uttrycker skeptiskheten! Det är bara att gå vidare i "proskektet"! Förhoppnings vis så låssnar misstänksammheten och då är man än GOD bit på väg!

skriven
#2: peter

Jag håller med dig... ärlighet varar faktiskt längst L...



... och det är skithäftigt att få vara med på dessa möten... för vi är verkligen en GOD bit på väg L.



kram

peter

skriven
#3: Bekele

Så det plockas lite från psykiatrin... Brukarföreningar som härstammar från självhjälpsgrupper. Det handlar om att ge o ta. :)

skriven
#4: peter

Psykiatrin är med på tåget...



kram

skriven

Kommentera inlägget här :