Fattigdomen överlever...

... tyvärr några år till.

Och jag är övertygad om att det finns en och annan som nu i jultider kan skriva under på det... och då menar jag inte enbart strikt ekonomiskt... nä fattigdom har många ansikte enligt mitt sätt att se på saken.

Det finns en slags fattigdom som jag brinner lite extra för att utrota... och det är utanförskapet... att det finns hur många människor som helst som är utanför i vårt "moderna" samhälle... och jag tycker att det är ett jävla slöseri med resurser... för jag är till skillnad från vissa element (inga namn) för mångfald... jag älskar integrering... förvisso så kan jag få beslutsångest när jag ska välja ibland... men jag gillar skarpt att ha ett val... trots att jag brukar skoja lite då och då om att det säkert skulle vara enkelt om jag levde i ett land utan några val... detta händer för det mesta när jag sitter på restaurant och ska välja vad jag vill äta... jag är nog en av de mest besvärliga gästerna eftersom jag alltid hinner ändra mig några gånger innan jag bestämt mig... och då skulle det ju vara enkelt att leva i ett land där jag kunde gå in på en restaurant och de enda val som jag behövde göra var... om jag ville ha... gröt eller gröt.

Men jag skulle nog tycka att det var rätt tråkigt (allra helst eftersom jag inte ens tycker om gröt) att inte ha några val... så även om det kan vara mycket att sortera så älskar jag mångfald... olika åsikter... olika sätt att tänka... olika sätt att klä sig... olika sätt att se ut... och att bakom all denna mångfald se hur lika vi människor ändå är... hur mycket som vi har gemensamt... att vi alla är... lika unika... och har så jävla mycket att lära av... varandra.


Det är många intryck att smälta efter några dagar på en fattigkonferans... tid för eftertanke.




Kommentera inlägget här :