Mellandagar...

... och snart ett nytt år.
.
Så då var julen slut... och vi tog ett kliv in i dagarna mellan jul och nyår... mellandagarna... idag så är det ju en klassisk dag för att gå ut och dansa (en och annan tar väl också chansen och super huvudet i småbitar)... i Halmstad så är det fullt på alla krogarna och det festas hela natten... och hade det varit för några år sedan så hade jag också hängt på någon av stadens krogar... men inte idag... det tiden är förbi då jag hängde på stan.
.
I början av min drogfrihet var det väldigt viktigt för mig att kunna göra allting utan att droga mig... som att kunna gå ut och dansa t.ex... att dansa nykter var väldigt skrämmande men jag lyckades fixa det... och även om det kan låta underligt så är jag glad över att veta att jag klarar av att gå ut på krogen nykter... att jag inte behöver sitta inlåst i mitt hus för att jag inte vågar umgås med folk som dricker alkohol... att jag väljer bort krogen idag beror inte alls på att jag inte pallar vara bland folk som dricker... nej jag väljer bort krogen och dagens festande för att jag helt enkelt inte tycker att det är så skoj längre... den tiden är över för mig.
.
Jag har inte slutat att dansa för det... men det sker under andra förutsättningar... som att jag dansar Zumba på mitt gym... eller att jag dansar järnet på ett konvent lite då och då... och jag skulle säkert kunna tänka mig att gå ut och dansa med ett gäng kompisar någon gång då och då... men jag känner inte att jag måste gå ut bara för det är en speciell dag då de flesta är ute och festar... nej, idag så är det jag som väljer vad jag vill göra... och när jag vill göra det.
.
Att spontan-dansa på en strand i Barcelona är däremot inget som jag skulle missa.

Kommentera inlägget här :