Nu är det jul...

... i Brännebassalt.
.
Idag så börjar min jul med ett besök i stadens affärer för att inhandla lite julklappar... jag har väldigt medvetet valt att komprimera min jul till två dagar... det räcker tycker jag... och jag ska njuta av varje sekund... för en stressig dag i trängseln fixar jag galant... jag ser t.o.m. fram emot dagen... och att få ta del av stämningen på stadens gator.
.
Att jag valt att korta ner själva julen till två dagar beror på att jag helt enkelt tycker att det räcker... jag ska inte ha huset fullt av folk och behöver inte fixa särskilt mycket med julmat och sådana prylar... visserligen så ska jag köpa mig en skinka och lite julgodis idag att njuta av här hemma... mer är det inte eftersom jag är bjuden hem till min äldsta dotter och hennes familj för att fira jul i morgon... en av fördelarna med att bli äldre ;-).
.
Jag har inga större förväntningar mer än att jag tycker att det är skoj att träffa mina barn... men det är ju minst lika roligt vilken tid på året det än är... att det är många som har ångest inför julen kan jag förstå... jag har själv betett mig som ett svin på jularna när jag var aktiv narkoman och alkolist... om och om igen... och år efter år har jag varit oförmögen att välja bort drogerna... hällt i mig sprit under förevändningen att det är jul... helt sinnessjukt... tacka fan för att det skapade ångest... sprit och droger har ju ofta den biverkningen inbyggd så att säga... fan vad jag är glad och tacksam över att slippa det nu för tiden... denna tiden på året är det helt underbart att få vara drogfri... och jag fattar inte varför inte fler människor upptäcker det?
.
Julen i Brännebassalt är inte så lång... men å andra sidan så hinner jag inte tröttna heller.
.
Nä... nu väntar staden och årets julshopping... och det ser jag fram emot... jag får ju passa på att njuta... om två dagar så är ju julen slut... underbart är kort... GOD JUL!

Kommentera inlägget här :