Sista minuten...

... såklart.

Så har jag då deklarerat... och föga förvånande så väntade jag tills sista minuten... men jag får ändå säga att det är en klar förbättring när det gäller mig och mina deklarationer... det var inte alltför länge sedan jag helt enkelt struntade i att deklarera... med påföljd att jag fick betala en massa straffavgifter... många tusenlappar kostade det mig.

Att jag inte deklarerade berodde inte ens på att jag inte förstod hur jag skulle göra eller att jag tyckte att det var krångligt på något sätt... nä nä... jag har alltid haft lätt för det där med siffror och sånt... jag tror att det berodde mycket mer på att jag inte ville se att jag kunde ta ansvar... att jag på något skevt sätt kunde ta på mig offerrollen om jag ställde mig utanför systemet... ni vet... samhället på samhällets villkor.

Tack och lov så har jag tillfrisknat så mycket att jag fixar att ta del av samhället idag... och det är med en viss skön känsla av att "passa in" som jag nyss kirrade till mig en E-legitimation och skrev under min deklaration... att fogden tar alla mina stålar spelar ingen roll... det känns bara bra att göra rätt för sig... lite i taget försvinner min skuld... och eftersom jag hade lite avdrag att göra så kunde jag idag vara med och påverka min egen situation...


... jag skymtar ljuset i tunneln... och känner hopp om att jag snart är fri från mitt förflutna.

Kommentera inlägget här :