Tid...

... tar tid.

Som någon sa... "det finns bara två misstag som jag jan göra, det ena är att plocka upp drogen igen och det andra att inte komma tillbaka till NA efter jag gjort det... ALLT annat är "bara" erfarenheter".

Jag kommer ihåg när den här snubbet levererade det budskapet (och en hel del andra tänkvärda grejer) på ett årskonvent i vår huvudstad... det jag minns mest var faktiskt volymen på hans tal... han ställde sig upp framför podiet... greppade mikrofonen... och VRÅLADE så att vi i publiken trillade baklänges ner i våra stolar... vilken snubbe... "THIS IS A PROGRAM ABOUT LOVE", skrek han så att håret på våra huvuden stod rakt bakåt av luftdraget... ja herregud... han glömmer jag aldrig... han lyssnade jag på den dagen då jag hade exakt 1000 dagar av drogfri tid... och 1000 dagar drogfri tid tar... 1000 dagar.

Som min sponsor sa till mig vid ett tillfälle... "jag kan inte tillfriskna på dagarna, dricka en öl på kvällen och fortsätta att tillfriskna dagen efter"... för tid tar tid.

Jag har fortsatt att hålla mig drogfri... idag har jag varit drogfri i exakt 4403 dagar... inte så mycket för att vara duktig utan faktiskt mest för att jag gillar det... mitt liv har blivit bättre på precis alla områden sen jag blev drogfri... ingenting har blivit sämre... allting har blivit bättre... precis ALLTING i mitt liv är bättre idag... men visst... det har funnits dagar då jag verkligen kännt att... tid tar tid.


12 steg... 12 traditioner... 12 års drogfri tid... klart jag firade det med en extra fin medalj.


Föresten vet ni vad jag och Patrik Sjöberg har gemensamt?... vi är rökfria sedan 1 1/2 år.

Ja tid tar tid...

Kommentera inlägget här :