Anhöriga...

... och VågaVa-reklam.

Jag hinner med en snabb blogg innan det är dax för att dra... idag så ska vi vara på UAE (Utredning och akutenheten i Halmstad) och informera om vår verksamhet... och jag tycker sånt är skitsvårt... det är betydligt enklare att låta någon annan beskriva vår verksamhet tycker jag... det är samma sak med mina föreläsningar... det är betydligt enklare at låta någon annan göra reklam för dem.

Igår så blev vi intervjuade av en tidning i småland... och det var en rätt flippad intervju... vi satt mest och funderade över hur man ska kunna få igång en fungerande anhöriggrupp framför en journalist som antecknade och stack in ett inlägg lite då och då... det ska bli mycket spännande att läsa den artikeln... och skoj att se hur vårt samtal uppfattades... och om det kan bli ett inlägg i tidningen som lockar människor till ett möte nästa vecka där en av målsättningarna är att starta en fungerande anhöriggrupp.

Egentligen så är det rätt konstigt att det ska vara så jävla svårt att få igång en anhöriggrupp... vi brukar räkna lite lågt med att en av tio är alkolist eller narkoman... och att var och en av oss har ca. 4-5 stycken personer som vi kan kalla för anhöriga runt oss... fatta det är fan halva Sveriges befolkning... och ändå så är det skitsvårt att få en grupp att funka som har som mål att stödja denna gigantiskt stora grupp... *suck*.


Finns det någon idé som kan hjälpa oss att hitta ett sätt för att nå fram till de anhöriga?

Kommentarer :

#1: Mia

Vi anhöriga tror ju att vi är oövervinliga, orkar och klarar allt... bara våra barn eller anhöriga klarar sig....de står ju som prio 1 för oss.... men vanmakt över att vi själva, soc, kuratorer och läkare misslyckas....kanske får oss att gå till anhörigträffar bättre och tidigare om man vinklar det mer som om att ni kan ge tips om hjälp till olika org. m.m som kan hjälpa den "sjuka" oxså.... man liksom "lurar" in oss hehe... (lura är ju inte snällt.. men i vissa lägen inget att göra) eftersom den anhöriga är prio 1, nappar vi snabbare... för vi kommer ju som nr 2 oftast... i början i alla fall... inte vet jag... bara en tanke :-))



Annars får man skaffa sig en Peter :-)) som inte ger sig utan får iväg en ;-)) Tack vännen!



kram mia



skriven

Kommentera inlägget här :