Sockerberoende...

... var någonting som det pratades om idag.

Vi har haft en helt fantastisk föreläsning som bl.a. handlade lite om vad det är vi äter och varför vi bör äta vissa saker för att må bra... och det har också pratats en hel del om sockerberoende... grymt intressant... jag har lärt mig massor idag.


På vår skola lär vi oss lite om allt möjligt... om både ditten och datten... massa olika insikter.

Dagens lektioner tog alldeles för snabbt slut... det var så grymt intressant och lärorikt att ta del av Bitten Jonssons kunskaper om hur vi funkar... hon var väldigt kunnig och lärde mig att jag nog allt fick ta och kolla upp lite av mina kunskaper om både det ena och det andra... om t.ex. den fysiska sidan av mitt beroende... att jag har en fysisk sjukdom och att alla faktiskt inte kan bli alkolister även om de skulle vilja... en för mig helt ny kunskap.

Vi fick också lära oss massor om sockerberoende... och jag blir faktiskt lite rädd för mina nya kunskaper... socker är fan inga ofarliga grejer... men å andra sidan så gillar jag att jag kan styra mitt mående och få min hjärna att fungera på ett sätt som hjälper mig att må bra genom att tänka lite grann på vad jag stoppar i mig...

... socker är inte så himla nyttigt.

Visste ni att socker inte tillhör våra naturliga artfödor och från början (4000 år sedan) började odlas i Persien... ungefär samtidigt som men började odla vallmo... och sen så lärde man sig att raffinera dessa båda naturliga produkter... till vitt socker och heroin.

Kommentarer :

#1: Mia

Låter som en bra dag, med ny och nyttig info. :-))

Jag blir inte förvånad om att inte alla kan bli alkoholister... att det är fysiskt m.m....

Därför tror jag att även att sluta olika beroenden är olika på alla... det som funkar på en, behöver kanske ej funka på nästa.... jag tror inte att vi alla är stöpta i en form... vi är helt enkelt olika :-))

kram mia

skriven
#2: Bekele

http://www.marknadskraften.com/artiklar/empiri.shtml

skriven
#3: Bekele igen...

Den länken passar inte under ditt sockersöta blogginlägg men tyckte den kan säkert intressera dig och få dig att känna.......nåt.

skriven
#4: peter

Det är jätteintressant med info... nya kunskaper och gammal skåpmat... men alltid intressant med alla dessa åsikter om ditten och datten...



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :