Varför...

... är jag nykter och drogfri idag?

Blev nästan lite överraskad av min egen fråga till mig själv... naturligtvis eftersom jag inte funderar så mycket på varför längre... jag bara är nykter och drogfri... inte för att vara duktig eller för att jag är tvungen... nä jag är nykter och drogfri för att det funkar bättre än att vara en aktiv narkoman och alkolist... svårare än så är det inte.

Allting... precis allting har blivit bättre sen jag slutade att knarka och supa... egentligen en smula förvånande om jag tänker efter riktigt noga och minns min första drogfria dag... den var allt annat än behaglig... jag mådde som ett svin... kände mig som ett svin... och jag kan fortfarande riktigt känna den ångesten som jag hade då... hua, hua... så vill jag inte att min värsta fiende ska må... om jag haft någon värsta fiende... för det är mycket som är annorlunda i mitt nyktra liv jämfört med mitt liv som aktiv missbrukare... en av de sakerna är att mina värsta fiender har försvunnit... ja konstigt nog så har typ alla idioter försvunnit... jag har väl inte så mycket att dölja längre ;-)... och då försvinner ju de flesta jobbiga människor har jag märkt.

Mmmmm... jag gillar min fråga till mig själv allt bättre... för nu när jag tänker efter på varför jag valt att leva nykter och drogfri så kommer jag ju automatiskt i kontakt med massa saker som jag tar för givet idag... alla dessa belöningar som det innebär att få vara med i livet på livets villkor... för idag så är jag med i livet... tar för mig av livet... och vågar leva livet... fullt ut... i glädje och i sorg... och jag fattar fan inte varför jag väntade så himla länge med att leva... "på riktigt"... det finns ju så himla mycket att uppleva... hela tiden... överallt.


Livet är verkligen en gåva att njuta av... och jag är tacksam över att få leva "på riktigt".

Ta bara det här med att gå ner på gymmet... och att vi på VågaVa kan göra det tillsammans beror på att det finns fler som gillar att vi håller oss drogfria... mitt gym (FORM i Halmstad) har visat oss detta genom att sponsra oss på ett VIP-kort så att vi kan gå och träna där på dagarna... så nu ska vi snart gå ner till gymmet och träna i grupp på lite konstiga maskiner som står i en cirkel... jag tror att det heter "Easy line"... och även om jag inte är så himla mycket för fysisk ansträngning så vågar jag prova nya saker... för jag har ju lärt mig att förändringar oftast gör mitt liv bättre.

Så mitt eget svar på min egen fråga om varför jag är nykter och drogfri är att jag utan att ljuga kan säga att... allt... precis ALLT har blivit bättre sen jag blev nykter och drogfri.

Kommentarer :

#1: Mia

Uthålighet är en av de tuffaste diciplinerna, men det är den som håller ut som får den slutgiltiga vinsten.

Kram mia

skriven
#2: peter

Så sant så sant...



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :