Riskbruk...

... missbruk och beroende.

Jo så kallas den... en utbildning som vi ska gå på vid två tillfälle i dagarna fyra... en Nationell baskurs... i riskbruk, missbruk och beroende... och jag bävar... jo så är det... jag bävar... hur i helvete ska jag kunna hålla käften?

Jag har massor av åsikter när det gäller missbruksvården i vårt avlånga land... och jag är inte av den åsikten att vi är på rätt väg... tvärtom så blir jag mörkrädd när jag tar del av de riktlinjer som har utformats och som jag nu ska utbildas i att förstå... och det är med fasa som jag ser hur utvecklingen har tagit fart de senaste åren... snart är det väl snudd på "förbjudet" att bli drogfri utan hjälp av mediciner... hua hua... hemska tanke och ack så verklig i konungariket Sverige... enligt mig ett resultat av att vi praktiserar politiska lösningar istället för mänskliga när det gäller  missbruksvård i vårt land.

Jag själv finns knappt i satistiken som format denna politik... jag anses tillhöra en grupp som går under benämningen "självläkta"... undrar om de som kom på det namnet såg framför sig hur jag vaknade en dag och på ett mirakulöst sätt hade blivit av med min önskan att använda mig av droger i alla dess former... lite av "ta din säng och gå syndrom"... och det kan skrämma mig för jag VET vilket jävla jobb det är att bli drogfri och tillfriskna... visserligen gjorde jag det väldigt enkelt för mig till en början... jag struntade helt enkelt i att peta i mig några droger... jag ersatte dem inte med "mediciner" eller några andra kemikalier... nä allt började med att jag struntade i att peta i mig den där första drogen.

Sen började jobbet... det är inte drogsugen som är jobbiga... de blir jag inte påtänd av... nä att sluta var inga problem... mitt problem var av ett helt annat slag... nämligen att börja leva utan droger... åka buss... gå och handla... alla sådana grejer som jag skulle lärt mig för länge sedan... det är det riktiga jobbet med att bli drogfri... att sluta knarka och supa kan vem som helst göra... men att börja leva drogfritt... det mina vänner är en helt annan sak.


Det finns många steg att gå... vill jag komma upp så får börja med att jag ta ett steg i taget.

Kommentarer :

#1: mia

hua...ser oxså baksidan av medc. en missbrukare blir lätt "dubbelmissbrukare"...och mixtrar glatt med den nya "drogen"...visst behövs det medc. ibland... och visst kan den hjälpa till.... men idag går de runt som zombis på avd... helt sjukt!

Hoppas du får din röst hörd :-))

Kram Mia

skriven
#2: anna

Vilken tur att det finns valmöjligheter då så att alla kan få lov att välja den vägen som känns rätt just för dom =)

För i slut ändan så är det ju ett drogfritt liv och att må bra å att fungera i samhället som dom flesta vill. Med eller utan medicin..

skriven
#3: mia

Visst är valmöjlighet bra, om man klarar av att välja rätt... det som är rätt för den ena behöver inte vara det för nästa... idag verkar det som läkarna bara väljer en väg... och det tror jag inte är bra.. själv tar jag Champix nu när jag slutar röka... tiden får avgöra lite om det var rätt för mig... men jag har kommit på att jag skall kombinera det med mer acktiv simning hehe.. simmat 2 dagar i sträck nu och köpte årskort idag :-)) det innehöll visst även massa olika pass m.m och för en stund sedan såg jag att det även fanns Yoga hehe vem vet... kanske jag ger mig på det en dag oxså :-)) allt för att klara sluta röka nu, känns det som :-))

Kram Mia

skriven
#4: Marie

Jag vill bara hejapå er alla, som kämpar för att komma ur drogberoendet. Jag har aldrig fattat vitsen med att byta ut en drog mot en annan för att sluta droga. Mitt beroende var toback. Jag har gjort rökuppeholl sedan den femte nov 20005. jag känner inte något sug. Dehär inlägget blev längre änn jag tänkt.

Vill bara seja. STÅ PÅ ER!!

Kramar till er alla! Marie Holmkvist

skriven
#5: Peter

Jag är den första att hålla med om att det ska finnas en valmöjlighet...och jag är inte emot mediciner... Nä vad som skrämmer mig är att man glömmer bort det mänskliga i oss människor när man tror att mediciner är lösningen på alla våra problem... Och att förespråka en medicinsk klinisk lösning på ett mänskligt problem är ett problem i sig om ni frågar mig...men som sagt jag är för valmöjligheten och påstår inte att mitt sätt är rätt sätt ... Bara att det är mitt sätt...



... Vad skoj att se dig på sidan Marie... För jag antar att det är den Marie som jag känner och som har en stor del i att jag sitter här och bloggar om detta här och nu ...



(((kram)))

Peter

skriven
#6: Joodå det är din gamla kompis Marie. Jag tittarinn lite då och då för att kolla lite om vad som händer innom missbbruksvård, och naturli8gtvis också Vågava som ligger mitt hjärta nära.

skriven
#7: Peter

Det glädjer mig att höra från dig min fina vän ...



(((KRAM)))

Peter

skriven
#8: lovisa

Godmorgon!

skriven
#9: peter

Godkväll!



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :