Rökfri...

... är jag fortfarande.

Jag blev nyss påmind om detta att jag inte har rökt någonting på ganska lång tid nu när jag skulle svara på en kommentar här på min blogg... och så är det faktiskt... det var ju fan skitlänge sedan jag rökte... typ 1 år... 9 månader... 21 dagar... 18 timmar... och just i detta ögonblick... 50 minuter.

Och det är ju fan ett mirakel... inte det att jag är rökfri... nä... miraklet är att jag glömmer bort att jag är rökfri... för det är inte vidare svårt och ingen som upptar så himla mycket energi från mig heller... jag mest bara... är... rökfri... och visst händer det lite då och då att jag blir röksugen... ett röksug varar ungefär 7 sekunder nu... jag kan om jag anstränger mig klara av att vara röksugen lite längre... men så länge som en minut i ett sträck fixar jag nog inte att hålla mig röksugen... jag glömmer ganska snabbt att koncentrera mig på en sådan meningslös grej som ett röksug... de är helt enkelt för tråkiga... inte jobbiga... bara tråkiga.

Och när jag inte längre är rädd för mina röksug och inte behöver lägga en enda sekund av mitt liv på att försöka bli av med dem så börjar det bli lite mer intressant... att kolla när jag blir röksugen... det är inte på morgonen som jag trodde när jag tog ett beslut om att inte jag skulle börja dagen med att röka en cigg längre... nä jag blir röksugen när... telefonen ringer (eller om jag har ett jobbigt samtal att ringa)... i reklampauserna... inte så mycket som man kan tro vid de där gemensamma rökpauserna som kan infinna sig i vardagen... ni vet när man står i en klump utomhus oavsett väder och röker tillsammans... om jag ställer mig där utan att tända en cigg så försvinner röksuget direkt (och jag har inte ett endaste dugg ont av att människor runt mig röker)... i korta drag så har jag lärt mig att ALLA mina röksug från dag ett har varit känslorelaterade... det fysiska nikotinsuget är försumbart och inget man behöver bry sig om enligt mig.

Att det säljs massor av "sluta röka prylar" och olika nikotinersättningsmedel är bara en affärsidé som går att tjäna massor av stålar på... och naturligtvis så lär reklamen oss att vi absolut inte kan göra som jag gjorde...  det är ju inte möjligt att från ena dagen till den andra bli rökfri utan några större problem... vad ska vi då med alla plåster, tuggummi och allt som nu "sluta röka-industrin" har hittat på till oss?


Eftersom man ju inte kan sluta röka på "mitt" sätt så har jag sparat några paket tobak... så att
 jag slipper åka till affären när jag blir tvungen att tända en cigg... sen... imorgon... ska bara...

...
göra som jag gjort ganska länge nu... och som har funkat förbluffande enkelt... och svårare än så behöver det inte vara att bli en rökfri rökare... så om ni vill ta en paus från ciggen... skit i "nikotintjosanindustrin"... gör det enkelt genom att vänta 5 minuter till innan ni tänder nästa cigg... Fem minuter fixar man...

... och när man väntat i fem minuter... ja då väntar man i fem minuter till... och minuter blir till timmar som blir till dagar, månader och år... ja jävlar... det är fan dagens sanning... herregud... var det inte svårare än så?

Kommentarer :

#1: mia

hehe du är nog den första jag hört, som kan få det till att låta så enkelt att sluta röka ... ;-)

kram mia

skriven
#2: peter

Det ÄR enkelt... egentligen handlar det "bara" om att inte tända nästa cigg... det ÄR allt...



(((kram)))

peter

skriven

Kommentera inlägget här :