Gud...

... påskafton, och en middag utomhus.
.
Påsk är ju egentligen en religiös högtid om inte jag minns helt fel... det var väl då som man spikade upp Jesus på ett kors och med reservation för att jag kan ha fel så har jag för mig att han lite senare drog iväg från sin grav som värsta rymdgubben och återuppstod... och nu så samlas människor i kyrkor för att höra någon präst prata om det... igen (det är ju inte direkt en ny nyhet)... eller är jag helt ute och cyklar nu?
.
I vilket fall så kan jag inte låta bli att undra om inte alla dessa religiösa högtider hade blivit bortrationaliserade för länge sedan om det inte funnits en massa stålar att hämta i firandet av dem... för hur många procent av befolkningen bryr sig egentligen så mycket om Jesus idag... det verkar nog mest vara för de allra mest inbitna kyrkobesökarna... och om jag minns rätt så är väl inte våra kyrkor direkt fullsatta längre... men jag kan ju ha fel... för vad vet jag?
.
Själv tänker jag träffa Gud i min trädgård idag... sittandes i mina trädgårdsmöbler.
.
Jag är ju inte någon religiös kille även om jag har en tro på att det möjligtvis skulle kunna tänkas finnas någonting i universum som kanske är en liten, liten aning starkare än mig... och det kan vi ju kalla Gud då... i vilket fall som helst så vill min alldeles egna uppfattning om Gud att jag ska ta del av denna dagen... njuta av att kunna sitta i mina trädgårdsmöbler och för första gången i år käka min middag utomhus.
.
Ni kanske har en annan slags Gud som vill att ni ska gå i kyrkan... och det är helt okej för mig... för jag gillar att vi alla har möjligheten att fixa oss en Gud som passar våra egna behov... så kan jag fortsätta att ha en väldigt abstrakt uppfattning om en kraft starkare än mig själv... en kärleksfull kraft som enbart vill mig väl.

Kommentera inlägget här :