Jag är en narkoman...

... och kommer för alltid att vara en narkoman.
.
Jag är också en otroligt lycklig lottad kille... på många sätt och vis... kanske först och främst för att jag tillhör en av de alltför få utvalda som har fått gåvan att bryta mig ur ett missbruk... och att jag av hela mitt hjärta kan förstå vilket mirakel det är att vara en narkoman som inte längre har någon som helst lust att peta i sig någon form av droger... det är ju nästan overkligt om jag tänker efter... det naturligaste som finns för en narkoman är ju faktiskt att peta i sig droger... allting i en narkomans liv handlar ju för fan om det... fixa stålar... knark... och att knarka... dygnet runt... 7 dagar i veckan.
.
Idag har jag lyckats att hålla mig drogfri i exakt 4735 dagar... att jag håller så noga koll på hur många dagar jag varit drogfri beror mycket på att jag inte på något sätt tar min drogfrihet för givet... jag är en beroende och kommer för alltid att förbli en beroende... jag tillhör inte den kategorin av befolkningen som tror att jag är frisk bara för jag inte knarkar eller super längre... däremot så kan jag välja att tillfriskna från mitt beroende... vilket är en helt annan sak om ni väljer att fråga mig.
.
Min gamla tvättmaskin är fortfarande en tvättmaskin även om den inte funkar längre.
.
Det finns säkert en och annan som undrar om det inte snart är dax att lägga det där gamla livet bakom mig... att sluta gå omkring och kalla mig för narkoman... att helt enkelt gå vidare i livet.
.
Och det är inte alltid som jag orkar förklara varför jag envisas med att gå på mina möten... jobba i mina steg... ringa min sponsor... eller varför jag är tacksam och glad över att ha ett program för tillfrisknande som funkar i alla möjliga och omöjliga situationer... inte heller lägger jag någon större energi på att förklara varför jag anser mig behöva allt detta... att det till stor del beror på att jag ser mig själv som ett mirakel... för jag är ju faktiskt något så ovanligt som en nykter narkoman... som har fått en ny chans i livet... och att det enda sättet för mig att behålla det som så frikostigt givits till mig är genom att ge det vidare.
.
Jag kan utan att tveka en enda sekund berätta för er att det finns inga "hopplösa fall"... att alla som har en önskan om att leva ett drogfritt liv kan idag göra det med hjälp av ett mycket enkelt program... och vill ni veta mer om det så är det bara att höra av sig till mig... för det finns alltid en extra plats för ett mirakel.

Kommentarer :

#1: susanne

Hej Peter! Vill bara säga att du är en förebild för mig och så himla klok!!Ibland när jag behöver pepp i min drogfrihet eller jag har något som jag tagit på mig som rör mitt missbrukarliv så läser jag lite i din blogg. Och jag får så kloka ord och tankar som gör mig stark, jag är kass på att skriva och berätta men du ska veta att du är jätteviktig för mig. Kramar Susanne

skriven
#2: Bekele

Ville bara bifoga en liten länk till dig

http://www.sou.gov.se/missbruk/

skriven
#3: peter

Tack för dina ord Susanne... vi har tur som aldrig mer behöver vara ensamma... och att vi kan vara bra på lite olika prylar...



... och det är en hel del att läsa Bekele... jag fick rapporten skickad till mig tidigare idag men har bara hunnit skumma lite grann här och där...



kram

peter

skriven
#4: E

Jag förstår precis varför du envisas med att hålla kvar i allt det där, allra mest för att jag idag har min andra drogfria dag på 8 månader..(eller är inne på andra dygnet iallafall)



Just att jag glömde bort att jag faktiskt är och alltid förblir just narkoman, är ett jätteskäl till att jag lyckats sabba mer än lovligt i livet-ännu en gång.



Du vet, man glömmer bort att det finns saker att va tacksam för..och idioterna är så många..å doktorn skriver ju ändå ut "nästan-knark"! och det blir jag ju inte bättre av..så då kan jag det där med medicin bättre själv..för det är bara lite, tills jag mår lite bättre, doktorns piller är ju faktist nästan farliga..



Å så insåg jag att jag blev dålig i oktober, och plötsligt va det mars.

Någon vänlig sa att det nog faktiskt va april, och när jag kollade kalendern å såg att det tom när MAJ, fick jag lilla rycket, spolade och kastade bort en halv förmögenhet, och ångrade mig så klart en timme senare..men bara en liten stund, för jag vill faktiskt leva igen-på riktigt!



Slås faktiskt av hur enkelt det trots allt

går..hehe, som att det gått en evighet redanL



Nåja, det jag ville säga är att det ju inte är en slump att jag är här igen, just nu är det tom livsviktigt att du fortfarandde envisas med att skriva och tjata om det-TACK!



Å du,glass..hasselnötsglass, i början på Juni?



Kram E



skriven
#5: peter

GRATTIS till din andra drogfria dag... och tack för att du skriver och påminner mig om VARFÖR jag är drogfri...



... och jag ser fram emot att få bjuda dig på glass i juni... vilken dag du vill så klart... men jag hoppas lite extra på att få träffa dig mellan den 10-12 juni... och kanske lura med dig på ett yoga-pass ;-).



Är det något du undrar över eller som jag kan hjälpa dig med så hör av dig... [email protected] eller ring 070-3556760



Fan vad glad jag blev av att du hörde av dig.



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :