Påsklov...

... var det länge sedan jag hade.
.
Men jag är ledig i några extra dagar i påsk... och jag vet väl inte riktigt vad jag tycker om det... för till skillnad från förr i tiden då påsk ju var ännu en anledning till att supa skallen i småbitar och peta i sig droger av alla de slag så är ju livet som drogfri lite annorlunda... minst sagt.
.
Och över alltihop så lyser moder sol... trala la lala lalalala la.
.
När jag kämpar fram lite bilder på hur påskarna såg ut på den tiden då det begav sig så får jag en klump i magen... det är nästan så att jag riktigt kan känna den ångest som 100 gånger av 100 följde i spåren efter en påskledighet när jag var aktiv i mitt missbruk... och det är med en skön känsla av lättnad jag inser att denna påsken är helt annorlunda... för allting är ju annorlunda när jag är drogfri... verkligheten ser precis likadan ut men min uppfattning av verkligheten är helt förändrad.
.
Jag inte längre ett offer... vaknar aldrig upp i en fyllecell utan att ha en endaste aning om hur jag hamnat där... hamnar inte längre i slagsmål... blir inte utkastad från krogen... är aldrig bakfull... slipper förnedra mig och krypa för langaren... jag skulle kunna fortsätta hur länge som helst med att räkna upp saker som jag slipper utsätta mig för bara för att jag är drogfri... men det är faktiskt inte därför som jag valt att leva drogfritt... nej även om jag idag förstår hur många konsekvenser jag fick av mitt missbruk så är det faktiskt inte anledningen till att jag valde bort drogerna... helt ärligt så tyckte jag nog inte ens att det var så farligt med mig... på fullaste allvar så inbillade jag mig faktiskt att jag hade rätt bra koll på mitt liv.
.
Jag hade träffat några vänner som levde sina liv utan att peta i sig några som helst sinnesförändrade substanser... och de såg ju ut att ha det bra... och det tyckte jag såg spännande ut... och jag började fundera på hur mitt liv skulle se ut utan droger... sagt och gjort... den 10 maj 1998 tog jag ett beslut om att prova om det skulle kunna vara någonting för mig... så jag blev faktiskt drogfri av ren nyfikenhet.
.
Det finns så mycket mer än att slippa konsekvenserna av missbruket att vinna på drogfriheten... som att få ett liv som innehåller mycket mer än jag någonsin vågade drömma om... allt... precis allt har blivit bättre... mycket bättre.

Kommentarer :

#1: Birgitta

Ha en jättemysig ledighet. Själv jobbar jag exakt hela påsken med början idag...och endast kvällar...



Fördelen är att man slipper all påskmat, allt trevligt och socialt umgänge, allt myspys i soffan, allt godis, all påskpyntning, slipper släkten och all sill med nubbe och övriga goda tillbehör.....



...kommer nog inte jobba nästa påsk....



Kram min vän

skriven
#2: peter

Det låter lite jobbigt att jobba på påsken... hoppas att du hinner njuta lite av det fina vädret på dagarna...



... själv tänker jag först göra ingenting... sen tror jag minsann att jag ska ta och göra lite mer ingenting... och kanske till och med avsluta helgen med att göra absolut... ingenting ;-).



kram

peter

skriven
#3: Gabriella

Peter, som vanligt är det ett nöje att läsa din blogg. Och man blir alldeles varm i hjärtat av att du lyckats bli och förbli drogfri så länge. Du beskriver allt så bra och inte minst humoristiskt många gånger. ha en fin och lugn göra inenting påsk helg. Många kramar fån gabriella.

skriven
#4: peter

Tack för dina fina ord... roligt att höra att du tycker om vad jag skriver...



... och jag önskar dig en trevlig påskhelg...



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :