Allt...

... eller inget.
.
regn eller sol... svart eller vitt... ytterligheterna... de för mig så viktiga beståndsdelarna för att jag överhuvudtaget ska kunna förstå skillnaderna i min tillvaro... gott eller ont... lycklig eller olycklig... "bra" eller "dåligt"... i mitt tidigare liv som missbrukare så var det stora svängningar...allt som oftast och för det mesta allt eller inget... nu är det inte så längre... nyanserna har flyttat in i mitt liv... allt är inte alltid enbart svart eller vitt... eller bara "bra" eller "dåligt".
.
Idag så kan jag ofta välja hur jag vill må... det har blivit en sanning att kunna välja lycka... inte så att jag springer omkring med ett löjligt leende på läpparna hela dagarna samtidigt som jag trallar på en gammal svensk schlager... nej för fan... men jag har skapat förutsättningar eftersom jag inte tar allting så himla personligt längre... blir det inte riktigt som jag vill är det inte alltid en katastrof längre... med åldern och min drogfrihet så har det flyttat in en smula distans i mitt liv... det händer t.o.m. att jag förstår att jag inte är jordens medelpunkt och att inte allting kretsar kring mig... en bra förutsättning om jag vill kunna välja att vara lycklig.
.
Jag behöver inte längre gräva gropar åt mig själv om jag inte vill.
.
Att ta saker och ting alldeles för personligt är och har varit ett ypperligt sätt för mig att gräva gropar åt mig själv... och att sätta mig själv i centrum har enbart gjort mig till ett offer för omständigheterna... och omständigheter har det verkligen inte funnits någon brist på eftersom allting ju hela tiden varit svart eller vitt i mitt liv... allt eller inget har mer än en gång tvingat mig till att ta aktiv ställning till både det ena eller andra och på så sätt effektivt hindrat mig från att se nyanserna och få den nödvändiga distansen... inte bara till omständigheterna utan även tyvärr allt för ofta även till mig själv.
.
Det är inte utan att jag idag kan tycka att grått kan vara väldigt vackert... för nyanserna berikar mitt liv.

Kommentarer :

#1: Gabriella.

Du är världens bästa berättare och att beskriva.......ha en en solig lycklig dag i dag och alla andra dagar. Kram.

skriven
#2: peter

Tack vad skoj att läsa dina fina ord...



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :