Konst...

... är inte så konstigt.
.
Idag bär det iväg till Danmark... jag ska till Louisiana som ligger mellan Helsingör och Köpenhamn och kolla på en konstutställning som handlar om arkitektur... och där har jag faktiskt varit några gånger eftersom jag ju är en kille som gillar att kolla på konst... det fanns/finns en tid då jag ville bli konstnär... för en himla massa år sedan då jag var en långhårig (utan flint) yngling hade jag planer på att söka in på konsthögskolan i Göteborg... och efter ytterliggare några år var jag uppe och kollade in en annan konstskola eftersom jag hade fått för mig att jag ville förverkliga min då stora dröm i livet... nämligen att bli reklamtecknare.
.
Livet hade andra planer för mig och jag fortsatte att snickra på hus och kyrkor landet runt i många år till... och när jag hade lyckats knarka bort även detta jobb så startade jag en minst sagt snurrig köp & sälj-affär i Halmstad... den affären bytte skepnad titt som tätt eftersom mina idéer var lika snurriga som jag själv vid denna tiden... och det var vid ett av dessa tillfälle som jag fick för mig att jag skulle bli konstnär... på ett betydligt enklare sätt än att gå långa utbildningar... idén var enkel och enligt mig själv genial... om jag gjorde någonting konstigt... kallade det för konst... så var jag ju en konstnär.
.
Det ska bli spännande att se vad de riktiga konstnärerna kommer att bjuda på idag.
.
Jag målade ett gammalt antikt väggur i en massa hemska gröna nyanser... tyckte att det såg rätt konstigt ut... enligt mig ett konstverk... visserligen så skakade bara min omgivning bara på sina huvuden men det avfärdade jag snabbt genom att förstå att de var bättre på att knarka och inte förstod sig på riktigt konst... och jag hade ju nu och på mindre än en kvart förvandlats till en konstnär.

Kommentarer :

#1: Lena K Eliasson

Konst...

Konst är konstigt.

K i mitt namn står för konstig.

Konstig i sammanhanget kan ses som positivt.

Jag gick på konstskola för x antal år sedan och blev hämmad i mitt skapande när det gick upp för mig att det fanns lärare där!

Ännu mer hämmad blev jag när olika tekniker presenterades med instruktionen om att jag bara fick använda en åt gången.

Efter 1 år blev jag dock religerad och begav mig ut i livet för att bli en nyskapande konstnär.

Fullproppad med kunskaper som jag inte hade när jag blev antagen till skolan (17 år gammal). Dessa kunskaper hade inget med konst att göra... :)

Det tog många år innan jag lyckades skapa upprörda känslor med mina konstverk. den koden knäckte jag när jag skapade ångestladdade installationer mer Barbiedockor, skruvstäd och en black and decker borrmaskin. Galleriet där jag ställde ut fick publikrekord och den makabra tillställningen blev vida omtalad. Min arbetsgivare som den gången var skolan hotade med avsked. Själv klarade jag inte av all uppståndelse utan hamnade i en återfallsprosess som slutade med avsked 2 år senare.

I feb i år ringde jag upp samma galleri och frågade om jag fick ställa ut 20 målningar och ett älghorn. Föreståndaren för galleriet humm hummade och bad att få återkomma. Han ringde en vecka senare och meddelade att de inte vågade låta mig ställa ut förän styrelsen godkänt mina alster.

Det tyckte jag var väldigt vackert för jag hade faktiskt lyckats skapa konst som de kom i håg 6 år senare!



Konst kan vara så mycket. för mig handlar det om att väcka en känsla och den behöver inte nödvändigtvis vara angenäm.

Provokativ konst tilltalar mig mycket!

Typ ett gammalt väggur i hemska gröna nyanser.

Eller ett chromesprejat älghorn med detaljer i fluoriserande färger och en chromad docka inbyggd i kraniet.



Jag lämnade mina alster på galleriet och fick klartecken av styrelsen att hänga utställningen "Utanförskap".

Jag slog det gamla publikrekordet och sålde alla tavlor utom 2!

Oj!

:)

Jag klarade den uppståndelsen bra och det var början på fortsättningen på mitt liv som konstig.

Kram och hjärta på dig Peter!

skriven
#2: peter

Vilken underbar berättelse... jag blir så himla glad över att läsa hur du vågar skapa efter ditt eget hjärta och strunta i etablissemanget... och jag måste erkänna att jag skulle vilja se din barbieutställning... jag ser redan bilder i mitt inre ;-).

Dagen idag var helt underbar... en utställning som verkligen fängslade mig på mer än ett sätt... och det är inte utan att jag blir väldigt inspirerad av all kreativitet.



kram

peter

skriven
#3: peter

ps... jag fattar inte riktigt vad du menar med "konstig" ;-)



kram

skriven
#4: Lena K Eliasson

:) Jag heter kersti i andra namn men jag brukar svara konstig när någon frågar vad k står för. Har inte funderat så mycket på varför. Att jag placerade ett k i mina initialer berodde till en början på att vi var två på samma skulpturkurs som ville signera med LE och då blev det LKE. Kreativ är ett fint ord! Bästa gång någon frågar så ska jag heta Lena Kreativ Eliasson. Kram på dig!

skriven
#5: peter

Jag tycker att konstig är ett fint ord också... kreativa människor kan ju ibland uppfattas som en aning konstiga ;-)... att våga tänka och agera efter sitt eget hjärta är modigt... och livviktigt om du frågar mig...



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :