Morgonstunden i duschen...

... var lite annorlunda idag.
.
Vaknade och kastade mig direkt in i duschen... efter några minuter bildades en liten kö utanför dörren... och jag blev varse hur det känns att duscha under lite mer stressade former än vanligt... i brännebassalt är det aldrig kö till duschen... där har jag mina morgonritualer och behöver inte ägna en tanke till någon annan än mig själv... en av fördelarna med självbo-livet är att jag kan klämma på tandkrämstuben precis som jag vill... och ibland klämmer jag tlll på mitten av tuben bara för att... ja ni fattar... nu för tiden gör det ingenting eftersom tandkrämstuberna är gjorda i ett annat material än för några år sedan... då var de mer som kaviartuber... man kunde pressa fram den sista tandkrämen genom att rulla ihop tuben... och det fanns människor som fick frispel på mig när jag klämde ihop tuben på mitten...
.
... den personen som hittade på den nya tuben kan ha räddat ett och annan äktenskap... undrar om han var ett skilsmässobarn?
.
Att det var kö till duschen beror på att jag inte är hemma utan i Vaxholm för att studera... vi går i skolan på söndagar i vår klass... och det är som vanligt med tillförsikt som jag ser fram emot en dags studerande.
.
I vårt klassrum har vi inga bänkar eller bord... och sitter rätt ofta i en cirkel.
.
Det händer alltid saker i mig själv när jag är här... för vår utbildning handlar mycket om oss själva och en viktig del är att ta del av den process som sker inne i oss själva... idag så ska det handla om sex och kärlek... och det kan nog bli intressant på många sätt... sex och kärlek är ju någonting som berör oss människor på djupet... kanske för att det är en så viktig del av vara just människa... och då tänker jag inte enbart på fortplantningen och vår överlevnad... nej... sex och kärlek är ju så mycket mer.

Kommentera inlägget här :