En perfekt människa...

... är jag verkligen inte.
.
Men... jag är en ansvarstagande medborgare i samhället... det är i alla fall lite så jag känner mig efter att fått iväg mina uppgifter till fogden igår... att inte längre stoppa huvudet i sanden och låtsas som om det regnar ger mig den känslan... och det känns rätt skönt att kunna stå med rak rygg och kunna titta mina medmänniskor rakt in i ögonen... trots mina ekonomiska tillkortakommande... och obetalda räkningar.
.
Det finns någonting väldigt skönt och befriande i min mänsklighet... när jag slipper vara perfekt och kan acceptera min fel och brister... då blir allt så himla mycket enklare... på alla möjliga sätt... som att det är först när jag erkänner en brist och accepterar den som jag har en möjlighet att avlägsna den... som det här med fogden och mina skulder... de har ju inte försvunnit för att jag stoppat huvudet i sanden och trixat och fixat i alla dessa år... det är först när jag accepterar verkligheten precis som den är som jag kan börja förändra... oftast genom att göra min del och släppa taget om resten.
.
Som en liten baby accepterade jag min egen mänsklighet utan fundera mer på det.
.
Att slippa vara perfekt ger mig också möjligheten att låta mina medmänniskor vara mänskliga... och summan av kardemumman blir ofta att jag känner mig som en del av... en människa bland människor helt enkelt... och jag slipper vara annorlunda och utanför längre... utan istället så kan jag känna att jag duger precis som den jag är... och paradoxalt nog verkligen förstå att... allting är perfekt... att det alltid har varit perfekt... och för alltid kommer att förbli perfekt... och...
.
... att jag slipper att vara perfekt.

Kommentarer :

#1: Chrissie

Fan, vad klok du är människa!!!!

Gillar dina inlägg, ska bara bli bättre på att kommentera oxå!

Önskar dig en fin helg!!

Kram på sig!

skriven
#2: peter

Nja... jag har väl gjort en himla smart grej... hängt med andra smarta människor som lärt mig det mesta... trevlig helg min vän.



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :