Nyårslöfte...

... funderade jag lite över i natt.
.
Jag var på fest hos några vänner och vi började prata om det här med nyårslöfte... och jag har väl aldrig varit någon större vän av sådana... men på en direkt fråga slängde jag ur mig... "detta året ska jag inte göra någonting mot min egen vilja"... och jag är medveten om att jag har en egenvilja som nog gärna gnuggar händerna när han hör detta... så det är på sin plats att jag tar kontakt med mitt förstånd nu så det inte blir några missuppfattningar... de skulle ju kunna vara direkt livsfarliga för mig eftersom jag ju trots allt är och för alltid kommer att förbli en beroende... i alla mina angelägenheter.
.
Vad jag menade med mitt "nyårslöfte" är att jag ska vara snäll mot mig själv... behandla mig själv som en god vän... och göra schysta prylar som jag mår bra av... det kan innefatta sådant som min egenvilja inte riktigt håller med om... för även om jag inte känner för att... träna... yoga... jobba i stegen... ringa min sponsor... och gå upp på morgnarna... så vet jag att det är saker som jag vill ha gjort även om jag inte alltid vill göra dem just nu... förstår ni vad jag menar?
.
Det är en väldigt stor skillnad på vad jag vill göra nu och vad jag vill ha gjort sen... om en liten stund... imorgon... för att jag fått för mig att... jag ska bara fixa en grej först.
.
Mina trädgårdsmöblerna är ett bra exempel på att det är lätt att göra saker... i morgon.

Kommentarer :

#1: Birgitta

Nyårslöften......inget för mig.....men jag lovat mig själv sedan tidigare att vara lycklig och "ta för mig av livet "...inte på bekostnad av någon annan utan jag litar på att människor i min närhet är ärliga...



Peter...jag tror du förstår vad jag menar....



kram

skriven
#2: peter

Jag håller med... och det är befriande enkelt och skönt att ta för givet att människor faktiskt är ärliga... jag förstår precis vad du menar...



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :