Och idag...

... blev till igår.
.
Livet rullar på... nytt år och samma lika... klockan ringer och jag vill ligga kvar... dröja mig kvar lite i gårdagen då jag var ledig och inte behövde kliva ur min morgonrock på hela dagen... men jag gör inte det... jag går upp... sätter på morgon-TV:n... borstar tänderna... duschar... kollar in facebook och mina mail (vilket så här tidigt på morgonen ytterst sällan är någonting annat än reklam)... ser på nyheterna innan jag klär på mig mina ytterkläderna och går ut och sätter mig i min bil... vrider om startnyckeln... sätter på min talbok och glider iväg till jobbet... nytt år och samma lika... det har inte skett några större förändringar bara för att det nu är 2011.
.
Innan jag åkte iväg i morse och skulle till att stänga av TV:n så hörde jag någonting som fick min att stanna upp... det hade gjorts en rundfrågning bland alla världens journalister om vilka som var de största idrottsstjärnorna... och då snackades det naturligtvis om vilket svensk idrottare som det snackades mest om... och vem tror ni det var... det var inte Robin Söderling... inte heller Charlotte Kalla eller någon längskidåkare... nej naturligtvis så var det en fotbollsspelare... och om ni frågar mig så var det Sveriges bästa fotbollsspelare någonsin... the one and only... Zlatan Ibrahimovic.
.
Undrar om vi i vårt avlånga land egentligen fattar hur stor den killen är i fotbollsvärlden... vi snackar om samma klass som Ingemar Stenmark och Björn Borg var i sina sporter när de var som bäst... och vi snackar faktiskt om världens i särklass största sport... fotboll... detta magiska underbara gröna gräsmattors schack... jag ryser av välbehag när jag tänker på alla underbara upplevelser och bedrövliga bedrövelser jag har att se fram emot 2011... och då pratar vi bara om fotboll...
.
Svensk fotboll är så himla mycket roligare med Zlatan... vår enda världsstjärna.

Kommentera inlägget här :