Att kunna "gilla läget"...

... är en fin egenskap.
.
Sitter i mitt köksfönster och tittar ut... det är ett strålande väder ute idag och solen strilar ner genom träden som omger mitt hus... det är vackert och jag har precis hunnit med att dammsuga halva mitt hus fast jag inte hunnit ur min morgonrock än... och jag funderar lite över att kunna "gilla läget".
.
Vi tränar väldigt aktivt på att göra just det på stranden i några veckor nu... att välja att inte vara väderstyrd är verkligen en bra övning om man vill träna "gilla läget"... och jag märker att det ger resultat nu när jag sitter här hemma och håller helg... bara för att det är fint väder när jag tittar ut genom fönstret så väljer jag inte att släppa allting för att kunna rusa ut och njuta av solens strålar... tvärtom så har jag istället ägnat morgonen till att dammsuga och betala räkningar... en om ni frågar mig klockren investering för att kunna "gilla läget" överhuvudtaget... för om jag skjuter upp lite av allt det där jag borde gjort för länge sedan är det väldigt svårt att "gilla läget" har jag märkt... stress är inget som gör mitt liv lättare... och stress är ju nästan alltid alla de saker som jag inte gjort fast jag borde.
.
Jag har full förståelse för att det finns tider i livet då det är svårt att "gilla läget".
.
Att kunna "gilla läget" är ju ingen egenskap som tar bort de tillfälle då det av naturliga skäl är svårt att acceptera livet... det finns ju många tillfälle under våra liv då livet suger fett mycket... och i stunder av sorg så kan jag förstå att det kan vara väldigt svårt att "gilla läget"... och då är det ändå dit sorgen leder oss till slut... vi förnekar... vi är arga... förtvivlade... och det gör ont... om och om igen går vi igenom dessa känslor (och många fler) när vi har sorg... men till slut så accepterar vi oftast verkligheten precis som den är... vi accepterar förlusten eller vad det nu är vi sörjer... låter livet gå vidare... och... "gillar läget".

Kommentarer :

#1: Bekele

I de flesta diktaturer tvingas folk "gilla läget". På liknande sätt styr du VaggaVa går o badar. De andra får gilla läget och vara på stranden oavsett väder och vind. Jag väntar på revolutionen. Det som skrämmer mig är att jag misstänker det kan sluta i en massaker ute i Tylösand...

skriven
#2: peter

Nädå... på Tylösand är vi tillsammans och gör det som vi kommit överens om...



kram

peter

skriven
#3: Hernan ORtiz

HEJ!

Ville bara tacka för ditt senaste inlägg, mycket bra skrivet.gillade det jätte mycket.kram

skriven
#4: peter

Tack... det glädjer mig att höra.



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :