Varför...

... skrivs det så lite om vissa saker?
.
När jag kom hem från Barcelona så tog det inte lång tid innan jag fick se ett mycket kort inslag på TV:n från de demonstrationer jag sprang på när jag var där nere... eftersom det inslaget inte varade mycket mer än några sekunder så satte jag mig vid datorn för att läsa m er om vad det var som hade hänt... det rapporterades trots allt om 200 skadade och kravaller... döm om min förvåning när jag inte hittade någonting någonstans... ingenting... jag hittade inte ett ord om detta i blaskan.
.
Nu ska jag för ordningens skull berätta för er att jag nu efter mycket letande har hittat en liten artikel... där han som skriver inte  så oväntat också tar upp det här med att det inte skrivs om dessa protester i Europa... varför det är på detta sätt kan det säkert finnas många mer eller mindre intressanta förklaringar på... men visst är det intressant att konstatera... att jag utan att tänka på det blir "matad" med utvald information från min egen verklighet... att någon väljer vad jag ska läsa... och att denna "någon" väldigt sällan är jag själv.
.
Är det okej med en sådan här frukost nu för tiden... med kaffe och cigarrett?
.
När jag stannar upp lite i min tillvaro och ärligt granskar mig själv och mina åsikter så lägger jag märke till en sak... och det är att många av mina åsikter egentligen är någonting jag lärt mig att tycka... och om det är bra eller dåligt vet jag inte... men det var inte så himla länge sedan jag tyckte att det var för jävligt att någon bara kunde komma på tanken om att man inte skulle få lov att röka precis var man ville... och idag så ser jag det som självklart att det är rökfritt på krogen... och även om jag idag tycker likadant så är det fan ingen åsikt som jag själv hittat på... och när jag tänker efter så får jag sno precis vilka åsikter jag vill... när som helst... hur som helst... och var som helst.
.
Kanske därför som jag vill ha hela utbudet att välja på istället för de utvalda delar som blaskan vill att jag ska se och läsa... hur ska jag annars kunna välja vad jag tycker och tänker?
.

Kommentarer :

#1: chiko

åh va ja ville trycka -gilla knappen liksom. håller med så mycket. samma sak med de tre katastroferna i japan i mars... shit vad det valdes vilken info världen fick. att maten tog slut i hela japan för att japaner 70 mil från katastrof området köpte mat o skickade i paket till dom utsatta eller att japans flygbolag råkade ut för att jääätte många ställde in sina semstrar o istället skickade sina semester pengar til hjälp organisationer i katastrofområdena, att över 20 000 människor dog i ögonblicken då tsunamin slog.... men att 6000 dog i world trade center attackerna.... jaja... not gonna get all worked up :) hur som-GILLA!!!

skriven
#2: peter

Ja det finns ett behov av någon form av information där vi får ta del av HELA sanningen...



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :