Herregud vilken dag...

... jag haft idag.
.
Ibland så blir det inte riktigt som kan tänkt sig här i livet... idag har varit en sådan dag... började i morse efter att vi hade checkat ut från vårt hotell... hann precis köra ut bilen från garaget där den stått parkerad under natten innan jag upptäckte att jag hade punktering... så det var i regnet som jag bytte till det lilla reservdäcket som låg bak i bilen... och upptäckte att även det saknade luft.
.
Tillbaks till hotellet... kollade om det låg en bemannad bensinmack i närheten... det gjorde det inte... ringde en taxi och åkte med den fram och tillbaka till en mack för 200 spänn... köpte två burkar "fyllpåochlagadinadäckskum"... tillbaka vid bilen bytte jag tillbaka till mitt trasiga däck och fyllde på med skummet... verkade funka ganska bra så jag körde ett varv innan jag var tillbaka på bensinmacken för att pumpa mitt däck... då var pumpen sönder.
.
Jaja... det var väl inte hela världen vi tog sikte på en bensinmack vid globen (det var ju på vägen till Bagarmossen dit vi skulle på RSK-möte)... fastnade i en jättekö i en tunnel eftersom en väldigt massa människor visst var på väg till en hästhoppningsfestival på globen... lyckade krånga oss ur kön och fortsatte en bit på vägen innan vi till slut hittade en mack med fungerande pump... så jag pumpade upp mitt nästan platta däck... och upptäckte att skummet inte hade lagat däcket utan att ventilen var trasig... luften höll precis de ca. 4 kilometerna vi hade kvar till Bagarmossens centrum.
.
Nu står min fina bil på gården utanför mitt hus... punkterad i stormen och fryser.
.
Försökte ett tag att få tag i en öppen däckverkstad i Stockholm... men fan... söndag är verkligen ingen bra dag att få punktering på... det blev till att skruva av däcken en gång till för att sätta på det pyttelilla nödhjälpshjulet som jag passade på att pumpa på bensinmacken... köra de 50 milen hem i 90 kilometer i timmen... direkt hem till den säkert enda däckreperatör som jobbar sent en söndag med mitt trasiga däck... nämligen min granne.
.
Men summa summarium så är jag rätt nöjd just nu... ett proffs fixar mitt däck... jag sitter hemma i mitt hus i stormen och kollar på TV... med popcorn i mitt knä och grymt tacksam över att min svindyra el-leverantör grävt ner mina elledningar nu när det blåser upp ordentligt utanför mitt fönster... för något år sedan hade detta väder inneburit att jag varit utan ström i flera dagar... så visst är jag en lyckligt lottad kille... men herregud vilken dag det har varit... det blev inte riktigt som jag tänkt mig men det blev rätt mycket ändå.

Kommentarer :

#1: Gabriella

Phuu! <3 ibland blir mina bekymmer små när jag läser andras. Kram

skriven
#2: peter

Våra bekymmer är ofta egentligen ganska försumbara...



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :