Motstånd...

... föder motstånd.
.
Precis som att våld oftast föder våld så är min egen uppfattning att det är likadant med motstånd... igår så trillade jag in på en sida här på nätet som är väldigt anti mot 12-stegsrörelsen... och det är väl inget fel i det... folk får väl tycka vad de vill om saker och ting... en konsekvens av mångfald och valmöjligheter är ju ofrånkommligt att det dyker upp tankar och åsikter som jag inte håller med om... men det är ju inte mitt problem... jag har många valmöjligheter och det är för mig enbart en frihet... att jag sen kan ha lite svårt för att bestämma mig då och då är en helt annan sak... för helt ärligt så finns det en sida i mig som kan tycka att det är en smula jobbigt att välja ibland... en sida i mig som säkert helst hade velat bo i gamla Sovjetunionen... där fanns det väl inte så mycket att välja mellan... vad vill du ha?... gröt eller gröt?
.
Det finns nog massor av människor som hellre vill ha rätt än att vara lyckliga.
.
Tillbaka till sidan som jag trillade in på igår... här blir det uppenbart att det finns människor som väljer att lägga all sin energi på att vara motståndare till någonting... i detta fallet 12-stegsrörelsen... jag fattar inte riktigt varför man lägger ner så mycket tid på att ta fram material om någonting som man uppenbarligen inte tycker om... eller som han sa ryssen... "varför gå i lera och sörja när man kan gå på hal is och ha det glatt?".
.
Personligen så attraheras jag inte så mycket av att leta efter fel hos andra... även om jag lite då och då naturligtvis trillar ner i den gropen också... jag är ju inte mer än människa.

Kommentarer :

#1: Cia

Det är mänskligt att "leta fel" hos andra ibland.

Håller med dig om att det verkar konstigt att man lägger energi på något man ogillar??

Jag är för metoden ;-)



Ha en fin dag och fortsätt vara den fina människa DU är!



Kram

Cia

skriven
#2: peter

Det är betydligt smidigare och enklare att vara för saker och ting tycker jag...



kram

peter

skriven
#3: Lena Eliasson

jag trillade också in på en sådan sida för ett tag sen och varken vågade eller ville läsa vidare för jag vill inte ha några motargument. Jag gillar din fråga om varför! Så långt tänkte aldrig jag. Kram!

skriven
#4: peter

Den fria viljan att välja är en gåva som vi ska vara rädda om...



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :