Varför bloggar...

... jag?
.
När jag för en stund sedan närmast maniskt klickade in på min egen bloggs statistik för att kolla hur många besökare som varit inne på min sida så slog en tanke ner i mitt inre... som om att det är viktigare att ha läsare än att bry mig om vad jag skriver... det är med andra ord hög tid för en moralisk självransakan... varför bloggar jag?
.
När jag började skriva blogg så var det med ett klart och tydligt mål inför mig själv... jag skulle träna mig på att använda det skrivna ordet... lära mig att skriva helt enkelt... och då gärna berätta någonting samtidigt... för att i en förlängning till slut skriva en bok om någonting... vad den boken skulle handla om har jag ingen aning om men att jag en vacker dag vill skriva en bok... det vet jag.
.
Jag har inte riktigt kommit fram till den vackra dagen i mitt skrivande... än.
.
Nu är den vackra dagen då jag har tänker mig börja med min bok inte här än... och fram till dess så tänker jag fortsätta att blogga... varje dag om det är möjligt... inte för att jag har så himla mycket att säga utan mest för att jag ska bibehålla mina rutiner... en rutin som jag tror mig behöva den vackra dag då jag börjar skriva på min bok.
.
Så det är med en liten skamkänsla som jag konstaterar att jag har börjat "tävla" med mig själv genom att kolla hur många som besöker min blogg... och jag tror inte att det är antalet besökare som är viktigt för mig... även om den bekräftelse som jag kan känna är behaglig så vet jag hur snabbt jag kommer att vilja ha mer... och mer... och mer... för så funkar jag och bekräftelse... jag blir liksom aldrig nöjd och vänjer mig väldigt snabbt när jag blir bekräftad... vilket jag naturligtvis inte vill erkänna... jag skäms ju när jag kommer på mig själv att starta min dag med att kolla på min besökstatistik.
.
Ja detta var ingenting som jag ville skriva om... och kanske är det så... att det är det som jag inte vill skriva om som behöver bli skrivet för att jag ska kunna skriva en bok... på riktigt.

Kommentarer :

#1: Gabriella

Hej. Är väl inget fel i att kolla hur många besökare du har? Det visar ju att det du skriver har ett värde för andra. Och jag förmodar att du har många läsare. och jag väntar med förväntan på den blivande boken. Tills dess blir det din blogg. Ha en skön söndag. Kram Gabriella.

skriven
#2: peter

Nej de är väl inget fel att kola på det... men jag får inte glömma bort VARFÖR jag bloggar ;-).



kram

peter

skriven
#3: Lena Eliasson

Eftersom du har mycket tänkvärt att dela med dig av så tycker jag att det är bra om du har många besökare. Mvh/ en annan bekräftelsetorsk. ;)

skriven
#4: peter

Jo det är väl skoj om folk vill läsa det jag skriver... men jag vill inte låta det styra mitt skrivande... det FRIA ordet är viktigt för mig och skulle jag börja anpassa mig så är jag helt fel på det.



kram

peter

skriven
#5: Lena Eliasson

jo det kan du ha rätt i förstås.:D Själv tog jag paus i skrivandet (men inte i läsandet) en stund för att kunna focusera helhjärtat på mina nya jobb. Kram på dig.

skriven
#6: peter

Jag måste få lov att gratulera dig till ditt nya jobb... och naturligtvis så ska du ju satsa helhjärtat på det... men för sjutton gubbar... glöm inte bort det viktigaste... dig själv.



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :