Det var en gång...

... en saga om verkligheten.
.
Ofta slår verkligheten sagan med hästlängder... jag skulle nog aldrig kunna skriva en saga som ens kom i närheten av vad som faktiskt hänt i mitt eget liv... och om ni tänker riktigt noga efter så tror jag att ni kommer fram till samma sak... visserligen så kanske inte grodorna förvandlades till prinsar som i de skrivna sagorna... men å andra sidan så stannar ju inte sagofigurerna kvar hos grodorna som vi gör... och betänk vilka äventyr vi haft med våra grodor... i det verkliga livet är inte ens slutet garanterat lyckligt... mångfalden i verkligheten är betydligt större än i sagans värld... vilket väl inte är så konstigt eftersom alla sagor ju faktiskt är skrivna av verkliga människor.
.
Vi borde låta sagofigurerna studera det verkliga livet lite... känna spänningen.
.
Ibland så funderar jag på att skriva en bok... en saga om min egen verklighet... kanske bara för att få möjligheten till ett garanterat lyckligt slut... där jag lever lyckligt i alla mina dagar... fast vid närmare eftertanke vill jag nog hellre leva ett liv på livets villkor... för jag gillar ju spänningen och det oförutsägbara i att precis vad som helst kan hända när som helst... och då är ju det verkliga livet helt överlägset sagans värld.

Kommentarer :

#1: Lena K Eliasson

Spännande tanke. En gång för länge sedan så tyckte jag att mitt liv var en blandning mellan Åsa Nisse och Pulp Fiction och kände mig frustrerad av att Åsa Nisse ofta lyste upp hela himlen med sin frånvaro. Nu lever jag lycklig i mitt eget liv och saknar varken John Travolta eller Klabbharparn.

skriven
#2: peter

Livet på livets villkor har ju faktiskt det mesta ;-).



kram

peter

skriven

Kommentera inlägget här :