"Pudra näsan"...

... kan ju betyda både det ena och andra.
.
När jag missbrukade så hände det sig att jag gick på toaletten och "pudrade näsan" när jag var ute på lokal... då hamnade "pudret" oftast på insidan av min näsa eftersom jag brukade använda mig av en hoprullad sedel när jag drog in en drog i näsan... oftast amfetamin men någon gång då och då även lite kokain... jag var inte helt knas på den drogen men tog givetvis emot det som erbjöds vid de olika tillfällena... som aktiv narkoman var jag faktiskt inte vara så himla nogräknad... jag tog det som fanns helt enkelt.
.
Igår så "pudrade" jag min näsa med slipdamm på vårt VågaVa-bygge.
.
När jag nu för tiden pudrar näsan så är det inte längre genom att dra in droger i den... och det mesta hamnar också utanför... som igår t.ex. då jag slipade väggar på vårt bygge i Ljungby... slipdamm är säkert inte så himla nyttigt och jag borde kanske haft på mig en skyddsmask... men jag blir i alla fall inte drogad av det dammet... den enda förändringen på mitt känsloliv är väl i så fall att jag känner mig rätt stolt när jag gjort någonting med min kropp... inte under tiden utan efteråt... det är ju lite som yoga... jag vill inte jobba med min kropp men mår förbannat bra när jag väl gjort det.
.
När jag "pudrade näsan" i missbruket hade jag inget val... jag var helt chanslös och kunde inte säga nej till drogerna... nu är det jag som väljer vad jag vill göra... jag vill inte alltid göra sånt som jag mår bra av att göra... men jag gör det ändå... och tvärtom... när jag blir röksugen och vill tända en cigg så har jag fått förmågan att säga nej tack... och det mina vänner är för mig frihet att välja hur jag vill leva mitt eget liv.

Kommentera inlägget här :