Rökfri på Korpberget...

... är både på gott och ont.
.
När jag tittade ut genom fönstret nu på morgonen så slog det mig hur vackert det är här på Korpberget... Svanö är en ö mitt ute i Ångermansälven så det är väl inte så konstigt egentligen... mer konstigt kanske det är att jag inte har lagt så vidare mycket märke till det denna gången... och om jag måste ge en förklaring till varför det är på det sättet så är det p.g.a. min rökfrihet... som en rökfri rökare går jag inte ut lika mycket... det blir inga promenader till den lilla kullen sidan om huset med utsikt över älven längre... istället sitter jag inne i huset och dricker kaffe... och då förundras jag naturligtvis mindre över hur vackert det är där jag befinner mig.
.
När jag inte stannar upp och iaktar min omedelbara omgivning missar jag en hel del.
.
En sak som jag kan sakna med rökningen är det tillfälle som den ge mig att stanna upp och betrakta var någonstans jag befinner mig just nu... naturligtvis så skulle jag lätt kunna göra det ändå eftersom jag ju inte är tvungen att ha en cigg i munen för att få uppleva det... grejen är väl mest att jag inte är killen som helt utan anledning står och ställer mig utomhus och studerar omgivningarna i fem minuter lite då och då... synd egentligen eftersom jag ju säkert missar mycket av livet omkring mig.
.
Men å andra sidan så har jag ju lärt mig att jag lär leva lite längre när jag inte röker... så det jämnar nog fan ut sig i längden.

Kommentera inlägget här :