Att betala...

... räkningar.
.
Jaha... så satt jag då där igen och såg hur alla mina pengar försvann... vad kommer alla räkningar ifrån... jag tyckte ju att jag hade så himla bra koll på mina stålar alldeles nyss... tji fick jag... det verkar som om det varje månad trillar in nya räkningar av alla de slag... hyror och bensinräkningar som jag betalar regelbundet... och några som nya som jag aldrig är beredd på... som denna gången... bilskatt... va fan kom den ifrån.
.
Men jag är ändå lika nöjd varje gång jag lagt in mina räkningar till betalning... för hur konstigt det än kan låta så gillar jag att betala mina räkningar... så till den milda grad att jag har t.o.m. gjort upp avtal där jag betalar sådant som jag struntat i att betala för en himla massa år sedan... mitt mål är att bli skuldfri innan jag dör... bara för att det skulle kännas bra att ha gjort rätt för sig... ja så konstig kan man bli när man väljer att bli drogfri... snacka om uppånervända världen... i missbruket så försökte jag ju smita från alla former av skulder... hela tiden... dygnet runt... ett heltidsjobb bara att hålla sig undan från alla dem jag var skyldig stålar.
.
Det är minsann inte alla som får en ny chans här i livet... så det gäller att göra det bästa av situationen.
.
Det finns inga genvägar till friheten och det är mycket jobb innan jag når dit... min kassa ekonomi är en ganska jobbig konsekvens av mitt egna missbruk... det kommer att ta många år innan jag blir helt skuldfri... men eftersom jag är en kille som har fått smak på friheten så är jag övertygad om att jag kommer att nå mitt mål... sakta går det framåt... varje gång jag betalar mina räkningar så tar jag ett litet kliv mot min egen frihet.

Kommentarer :

#1: Margaretha Ohlsson

Vet precis va du pratar om... Jobbigt me gamla skulder o kronofogden som drar varje månad .. Men d fanns ett slut för mej.. Jag fick 175 000 kr avskrivna från CSN så nu e jag skuldfri för första gången i mitt liv... Underbart o få en hel lön från F-kassa o jag fick t.o.m 245 kr tillbaka på skatten ... HURRA <3

Svar: Grattis... du ger mig hopp.
kram
peter
peter

skriven

Kommentera inlägget här :