Jag gör som doktorn...

... säger.
.
Idag är jag lite stolt över att jag har lyckats lyda min vackra ögondoktors råd... jag tog nämligen ut mina linser i går kväll och satte in dem på nytt i morse... visserligen så är mina linser av den typen så att jag kan låta dem sitta i dygnet runt men min ögondoktor ville annorlunda... hon beordade nämligen mig att ta ut dem på nätterna och sätta in dem på nytt varje morgon... någonting jag aldrig har orkat göra innan... när jag väl lyckades få linserna på plats så fick de sitta kvar... inte i en månad utan minst två... ibland nästan tre månader om jag ska vara riktigt ärlig... tacka fan för att jag inte är så himla bra på att sätta in linser.
.
Varje morgon och kväll är det tänkt att jag ska stirra in i en spegel och sätta in och ta ut mina linser.
.
Denna gången har jag tänkt göra mitt bästa för att göra annorlunda... så jag tog fram allt som behövs för att byta linser... linsvätska, servetter, burkar och ett par glasögon, hämtade min spegel som förstorar 5 gånger... riggade upp en lampa och placerade spegel på mitt köksbord och skred till verket... simsalabim... lätt som en plätt... jag blev själv överraskad över hur enkelt det var... kan ha berott på att jag såg vad jag höll på med... eller så var det bara tur... i vilket fall som helst så tänker jag upprepa proceduren ikväll och i morgon bitti.
.
Sen tänker jag fuska lite... för när jag är i Stockholm över helgen så orkar jag inte hålla på att trixa och fixa med mina linser... då får de sitta kvar även när jag sover... det sa jag till min optiker och hon tyckte att det var helt okej... får jag bara in en rutin på hemmaplan så kan jag vara nöjd... för det är ett gigantiskt framsteg för mig... och jag tror att både mina ögon och min ögondoktor tycker att det är helt okej.

Kommentera inlägget här :